29.03.2017

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102. YILINDA ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK

Arsin İlçe Müftülüğü Yeşilyalı Mustafa İMAMOĞLU Kur’an Kursu tarafından Çanakkale Şehitlerini anmak üzere Çanakkale Zaferi ve Vatan Sevgisi konulu bir program düzenlendi. 24 Mart 2017 Cuma günü saat 19:30 da Arsin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (Eski Arsin Lisesi) Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program İstiklâl Marşımızın söylenmesi ile başladı.   Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Arsin İlçe Müftüsü Ali GENÇ açılış ve selamlama konuşması yaptı, programın hazırlanıp sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  Daha sonra, Yeşilyalı Mustafa İMAMOĞLU Kur’an Kursu Öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi sahnelendi. Tiyatroda Çanakkale zaferinden önemli manzaralar canlandırıldı. Günümüzde gençlerimizin vatan sevgisi bilinci ile yetişmesi için özellikle gençlere yönelik mesajlar verildi.
             Programın ikinci bölümünde Samsun İli Ayvacık İlçe Müftüsü Şükür KÜÇÜK tarafından bir konferans verildi. Konferansta vatan kavramı üzerinde durularak, vatanperverliğin nasıl olması gerektiği üzerinde duruldu. Programın sonunda Arsin Kaymakamı Fikret DAĞ kısa fakat anlamlı bir konuşma yaptı. Konuşmasında vatan sevgisinin gençlere aktarılmasının ne kadar önemli olduğunu ifade etti.
           Programın sonunda konuşmacı hocamıza Arsin Kaymakamı Fikret DAĞ tarafından günün anısına plaket takdim edildi.
           Programa Arsin Kaymakamı Fikret DAĞ, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem ŞEN, Arsin İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Cüneyt DÜZBASTILAR, Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz ÜSTÜNDAĞ ve Piraziz Müftüsü Yavuz YILDIZ’da katıldı.