14.07.2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle İlçemiz Müftülüğü tarafından bir dizi etkinlikler düzenlendi.

1- 11 Temmuz Salı günü öğle namazı öncesi Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu.

2- 14 Temmuz 2017 tarihinde bütün Kur’an Kurslarımızda “Şehitleri Anma Özel Programı” düzenlendi. Program çerçevesinde Merkez Kur’an Kursunda öğrenim gören Yaz Kur’an kursu Öğrencileri arasında 15 Temmuz temalı resim yarışması yapıldı ve yarışmaya katılan öğrencilerin resimleri sergilendi. Yarışmada Dilara BAYRAKTAR’ ın çizdiği resim birinci, Semanur KURT’ un çizdiği resim ikinci, Rüveyda MANDIRALI’ nın resmi üçüncü ve Ceylin ÇİLİNGİR’ in resmi dördüncü oldu.

İlçemiz Kaymakamı Fikret DAĞ’ ın da katıldığı resim sergisinde İlçemiz Müftüsü ALİ GENÇ günün anlam ve önemi hakkında yaptığı kısa konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

3- 14 Temmuz Cuma günü Cuma namazı öncesi Merkez Ulu Camiinde Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Programda Okunan Kur’an-ı Kerim mevlid-i şerif ve kasidelerin ardından İlçemiz Müftüsü Ali GENÇ’in günün anlam ve önemi hakkında kısa bir konuşmasının ardından, Şehitlerimiz için Türkiye genelinde okutulan yüzbin adet hatmi şerifin duası yapıldı.