21.03.2016

ÇANAKKALE ZAFERİ

Arsin İlçe Müftülüğü Yeşilyalı Mustafa İmamoglu Kur`an Kursu ve Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfı`nın ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Şehitlerini anma programı 18 Mart 2016 Cuma günü saat 18:30 da Arsin Lisesi kapalı spor salonunda yapıldı.

Sunuculuğunun Kur’an Kursu öğrencilerimizin yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başladı.
Daha sonra Yeşilyalı Mustafa İMAMOĞLU Kur’an Kursu Öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim Kerim okudu.

Açılış konuşmasını ilçe Müftüsü Ali Genç in yaptığı program Kur’an Kursu öğrencilerin hazırladığı ve oynadığı Çanakkale konulu tiyatro ve Koru Kur’an Kursu kız öğrencilerinin okudukları ilahilerle devam etti.

Programın özel konuğu olan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar DOYMAZ hocamızın sunduğu ‘Çanakkale Zaferi ve Kardeşlik’ konulu konferansının ardından Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfı’nın Kurucusu emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Ahmet ÖZDEMİR’in yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Programa Arsin Kaymakamı Ergün BAYSAL, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Cüneyt Kaya DÜZBASTILAR, Arsin Belediye Başkanı Yardımcısı Farabi HACIHASANOĞLU, Giresun Piraziz İlçe Müftüsü Yavuz YILDIZ, İlçe Emniyet Müdürü Muhammed Fatih SARIYILDIZ, Yeşilyalı Mustafa İmamoğlu Kr`an Kursu inşaatını yapan hayırsever iş adamı Mustafa İMAMOĞLU, daire amirleri, din görevlileri, ilçe halkı, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan çok sayıda dinleyici katıldı.