13.04.2016

2016 KUTLU DOĞUM COŞKUSU

İlçemizde 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendi.          Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Merkez Ulu Camii İmam-Hatibi Bayram BİLGİN’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçemiz 04-06- Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencilerinin gösterisi ile devam etti. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım’ sinevizyonunun ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İlçe Müftümüz Ali GENÇ Protokol ve gelen misafirleri selamladıktan sonra; “Hz. Peygamberi daha iyi tanıtabilmek amacı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile 1989 Yılından beri Kutlu Doğum Haftası programları düzenlenmektedir. 2011 yılından beri Kutlu Doğum Haftaları vesilesi ile her yıl bir konu ön plana çıkarılmakta ve bu konuda farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır. 2016 yılı Kutlu Doğum Haftasının konusu da, Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım’ şeklinde belirlenmiştir.”
            "Neden bu konunun anlatımına ihtiyaç duyuldu?“
            "Çünkü Allah c.c. Mü’minleri kardeş ilan etmişken ve Hz. Peygamber (s.a.v) Medine’ye hicret ettiğinde Mekke’li Muhacirlerle Medine’li Ensarı kardeş yapmışken bu gün Müslümanlar bölük pörçük. kabilecilik ve aşiretçilik duygularının zirvede olduğu Cahiliye arap toplumundan, kardeşlerden oluşan bir saadet toplumu oluşturmuş bir dinin mensupları bu gün maalesef birbirine düşmüş durumda.” şeklinde yapmış olduğu konuşmanın ardından Konferans programına geçildi.

Programın Konferans konuşmacası olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Salih Sabri YAVUZ’da konuşmasında; “İslam Dini tevhit dinidir. Allah’ın zatında, sıfatlarında ve fiillerinde tek olmasıdır.  Vahdet ise Müslümanların bir bina gibi bütün olmaları, tek tek Müslümanlarında birbirlerine binanın tuğlaları gibi kenetlenmeleri gerekir. Birlik beraberlik İslam ve Müslümanların bekası için çok önemlidir, farklılıklarımız zenginliğimizdir, insanların dilleri ve renklerinin farklı olması Allah’ın bir hikmetidir. Farklılıklarımızı ön plana çıkararak kavga ve ayrımcılık vesilesi yapmak sadece düşmanlarımızın ekmeğine yağ sürer.”
             Ehl’i Sünnet çizgisi çok geniştir. Kıbleye dönen hiç kimseyi küfürle itham etmek doğru değildir, Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez. Ama maalesef bu gün Müslümanlar birbirlerini öldürüyorlar. Biz uyanık olmak ve kardeşliği ön planda tutmak durumundayız.

Tüm katılımcılara gül takdim edilerek kutlu doğum ikramımızın da olduğu  programa halkımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri oldukça memnun etmiştir. Bu vesile ile Halkımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.