16.07.2018

Hafızlığını Tamamlayan 63 Öğrencimiz İçin İcazet Merasimi Yapıldı.

İlçemiz Yeşilyalı Merkez Erkek Kur’an Kursu, Yeşilyalı Mustafa İmamoğlu Kur’an Kursu, Yeşilyalı Kevser Kız Kur’an Kursu ve Yeşilyalı Koru Kız Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan ve Dini Bilgiler öğrenen 74 öğrenci için 15 Temmuz 2018 Pazar günü 36. Dönem İcazet Duası yapılmıştır. Kadın ve erkekler için iki ayrı program gerçekleşti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim KUTLAY, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Trabzon İl Müftüsü Osman AYDIN, Trabzon İl Müftü Yardımcısı Sıtkı KAYA, Arsin İlçe Müftüsü Ali GENÇ birer konuşma yaptılar. Ayrıca Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfı Başkanı Ahmet ÖZDEMİR de Vakfın tarihi ve hizmetleri ile halihazırda inşaatı devam eden külliye inşaatı hakkında bilgi verdi.

Programa Arsin Kaymakamı Fikret DAĞ, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem ŞEN, yukarıdaki konuşmacıların yanı sıra  İstanbul Fatih İlçe Müftüsü Vehap KAPICIOĞLU, Hayrat Müftüsü Mustafa KAYIŞ ve daha pek çok ilim ve fikir adamı katılmıştır. Programda katılanlara güzel Kur’an-ı Kerim okuyucuları tarafından Kur’an Ziyafeti de sunuldu.

Kız öğrencilerimizin icazet merasimi vesilesi ile de Yeşilyalı Kevser Kur’an Kursunda  kadınlara yönelik bir program yapıldı. 21 Kız öğrencimiz hafız olarak Kur’an Kursumuzdan mezun oldu. Kadınlara yönelik programda İl Müftü Yardımcısı Melek MENTEŞE hocamız Kur’an eğitiminin önemine dair bir konuşma yaptı.

Programda İcazet alanların sayısal bilgileri şöyle;

Yeşilyalı Merkez Erkek Kur’an Kursundan 30 erkek öğrenci, Yeşilyalı Mustafa İMAMOĞLU Kur’an Kursundan 12 erkek öğrenci ve  Yeşilyalı Kevser Kız Kur’an Kursundan 21 hafız olmak üzere 63 öğrenci Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafızlıklarını tamamladırlar. Ayrıca 11 Kız öğrencimiz de Dini Bilgiler bölümünden Arapça da öğrenerek mezun oldular.

Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz. Programımıza katılarak bizleri onurlandıran bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kur’an Kurslarımızın gerek yapılmasında ve gerekse hizmetlerinin devamında katkı sağlayan bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun, hayırlarını kabul etsin