03.07.2019

Trabzon İl Merkezine kültürel amaçlı gezi

Arsin İlçe Müftülüğü Merkez Kur'an Kursunda düzenlenen Yaz Kur'an Kursuna devam eden bir grup kız öğrenci, Kur'an Kursu Yöneticisi Şükran İslam ve Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi Elif Üstündağ nezaretinde Trabzon İl Merkezine kültürel amaçlı bir gezi düzenledi.
Arsin İlçe Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörü de olan Kur'an Kursu Öğreticisi Şükran İslamin teşebbüsü ile düzenlenen gezi programı 28 Haziran Cuma günü saat 9: 30 da başladı.  Trabzon İl Müftülüğünde ziyaret ile başlayan programda, öğrenciler Trabzon İl müftü Yardımcısı Melek Menteşe tarafından karşılanarak kendilerine kitap hediye edildi.
Daha sonra sırası ile Tarihi Kanuni Evi, Muhibbi Edebiyat Müze Kütüphanesi,  Ortahisar Fatih Camii, Atapark'ta bulunan Gülbahar Hatun Camii ve Türbesi,  Boztepe'de bulunan Ali Şükrü Bey türbesi,  Ahi Evren Dede Camii ve Türbesi, Osmanlı Camii ziyaret edildi. Burada kılınan Cuma namazından sonra Trabzon Şehir Müze ziyareti akabinde gençlere yapılan yemek ikramı ile gezi sona erdi. Trabzon'u muzun tarihi ve  kültürel mekanılarinin ziyaret edilmesi ile gençlerimize milli ve manevi değerlerin kazandırılması amaçlanıyor. Ziyaret sonrası genç kızlarımız gezinin amacına ulaştığını memnuniyetle ifade ettiler.