18.05.2018

ORTAOKULLAR VE LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI

İlçe Müftülüğümüz, ilçemizde bulunan tüm ortaokul ve liselere yönelik “Dinim İslâm-Temel Bilgiler” konulu “Ortaokullar ve Liseler Arası Bilgi Yarışması” gerçekleştirdi.

Müftülüğümüz tarafından okullara dağıtılan “Dinim İslâm-Temel Bilgiler” adlı eserin esas alınarak, her okulun kendi içinde düzenlediği yarışmalar sonucunda okullarını temsil eden ilk üç öğrencinin belirlemesinin ardından, ortaokullar ve liseler arası “Dinim İslâm-Temel Bilgiler Yarışması"nın finali İMKB Fen Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.

Yarışmanın koordinatörlüğünü yapan İlçe Vaizimiz Zeki GÜVEN ile birlikte, din görevlilerimiz Abdurrahman Cüre, Yaşar Yılmaz, Kemal Kasap, Enes Güdü, Ömer TARHAN, Mustafa YAYLA ve Muhammet BAŞKAN’ın, kitap temini, soruları hazırlama, dizayn işlemleri ve yarışma kriterlerini düzenleme üzerine yoğun çalışmaları sonucunda, ilçe genelinde bir ilk gerçekleştirilmiş oldu.

Programa Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Seral Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş, bazı okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Eyyüp Habbani’nin sunumu ile gerçekleştirilen yarışmaya 3’er öğrenci ile 6 ortaokul ve 6 lise katıldı. Önce ortaokullar, sonra da liseler arasında gerçekleştirilen yarışmada gruplara 20’şer soru yöneltildi.

Beşikdüzü Ahmet Gün İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Musa Garipcan Yapıcı’nın Kur’an’ı Kerim tilâveti ile başlayan programda kısa bir açılış konuşması yapan Müftümüz İbrahim Kadıoğlu, yarışma hakkında bilgilendirmede bulundu. Müftü Kadıoğlu, programın hazırlanmasında ve icra edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

YARIŞMA SONUÇLARI

Ortaokullar arası yarışmada; Çeşmeönü Ortaokulu birinci, Özel Eksen Ortaokulu ikinci, İmam Hatip Ortaokulu üçüncü, Şehit Gürhan Yardım Ortaokulu dördüncü, Merkez Ortaokulu beşinci, Akkese Ortaokulu ise altıncı oldu.

Liseler arası yarışma sonunda ise; İMKB Fen Lisesi 20 soruya da doğru cevap vererek birinci olurken; Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, Anadolu Lisesi dördüncü, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi beşinci ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise altıncı oldu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Yarışmaların ardından ödül törenine geçildi. Ortaokul ve lise düzeyinde birinciliği elde eden 3’er öğrenciden toplam altı öğrenciye yarımşar altın, ikinci olan öğrencilerin her birine çeyrek altın, üçüncü olan öğrencilere de birer has altın verildi. Mansiyon ödülleri olarak da dördüncü olan öğrencilere 100’er, beşinci olan öğrencilere 75’er, altıncı olan öğrencilere ise 50’şer TL. para ödülü verildi.

Beşikdüzü İlçe Müftülüğümüzün dini bilgiler alanında, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ilçede ilk kez düzenlediği dini bilgi yarışması, idareciler, öğretmenler, diğer katılımcılar ve halkımız tarafından büyük takdirle karşılandı.