15.05.2018

İlçe Müftümüzün Ramazan Mesajı

16 Mayıs 2018 Çarşamba günü itibarıyla başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle  2018 yılı Ramazan ayına girmiş olmanın engin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 15 Mayıs Salı Akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından 16 Mayıs Çarşamba günü tutulacak ilk oruç ile bu rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girilmiş olunacak ve evveli rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan içerisinde bin aydan daha hayırlı kadir gecesini barındıran Ramazan ayının bu yılki teması Başkanlığımız, tarafından İsraf Olmasın” olarak belirlenmiştir.

Bu konu camilerimizde vaazlar yoluyla halkımıza anlatılacaktır. Bizler de vatandaşlar olarak israf konusunda duyarlı olmalıyız. Özellikle iftar sofralarımızın israf sofraları olmamasına dikkat etmeliyiz.

Ramazan ayı boyunca camilerimizde icra edilmek üzere, Vaaz İrşat Programları hazırlanmıştır. Ayrıca bütün camilerimizde mukabele okunacaktır.

Ramazan ayı Münasebetiyle camilerimiz ve müştemilatı ile ilgili bakım, onarım ve temizlikleri ile ilgili tedbirler alınmıştır.

Başkanlığımız tarafından 2018 Yılı Fitre Miktarı 19 TL olarak belirlenmiştir. Bu vesile ile Ramazan-ı Şerifi belirlenen tema çerçevesinde idrak ederek Çaykaramız'a, memleketimize ve tüm İslam Alemi'ne hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimiz'den niyaz eder, bütün halkımıza hayırlı Ramazanlar dilerim.

Abdurrahman KOÇ

Çaykara Müftüsü