06.04.2018

Pınarca Kur’an Kursuna Ziyaret

Hayrat Kaymakamımız Kübra DEMİRER’in Kur’an Kursumuzu Ziyareti;

Sayın Kaymakamımız Kübra DEMİRER ve Müftümüz Sayın Mustafa KAYIŞ hocamızla birlikte Müftülüğümüze bağlı olarak eğitim-öğretime devam eden Pınarca Mahallesi Erkek Kur’an Kursumuza 28 Mart 2018 tarihinde ziyaret gerçekleştirdi.

Kaymakamımızın ziyaret ettiği kursumuzda Yatılı olarak (B grubu) eğitim verilmekte olup toplam da 45 öğrenci bulunmaktadır. Üç Kur’an Kursu Hocamız hizmet vermektedir.

Ziyaret kapsamında kurslarımızın işleyişi hakkında Sayın Kaymakamımıza İlçe Müftümüz Sayın Mustafa KAYIŞ ve Kur’an Kursumuzun Yöneticisi Ali Taşkın tarafından bilgi verilerek ziyaretin verimli geçmesi sağlanmıştır. Kuran Kursumuza yaptığı ziyaretin kendisini mutlu ettiğini, olumlu intibalar edindiğini dile getiren Kaymakamımız, İlçe Müftümüze ve görev yapan hocalarımıza teşekkür etti.

Bizler de Hayrat İlçe Müftülüğü olarak Kuran Kurslarımıza gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyor hayırlı vazifeler diliyoruz.

Pınarca Erkek Kur’an Kursumuzun Tarihçesi:

Ekim 1966 yılında Pınarca köyü Yukarı Mahalle Camii imam Hatipliğine atanan ve Şubat 1968 yılına kadar 8 ila 10 civarındaki talebesiyle eski medresede Eğitim ve Öğretime devam eden Rıdvan HARPUTOĞLU Hocanın mahalle halkından bir Kur'an Kursu yapılması yönündeki çok muteber talebi olumlu bulunmuştur. Faruk AKSU önderliğinde köy Halkıyla beraber yapılan hazırlıklar ve çalışmalar neticesinde 26 Haziran 1968 Çarşamba günü bahsi geçen Kur' an kursunun temeli atılmıştır.

11 Ocak 1970 Pazar günü 50 Talebe ile yemekli yataklı olmak üzere Eğitime başlanmış olup; Faruk AKSU'nun 1970-1972, Mehmet Reşat AKSU'nun 1973-1974 ve tekrar Faruk AKSU'nun 1974-1994 yılları arasında başkanlığını yapmış oldukları Kur'an Kursunu Önce Allah'ın yardımı, sonra çok değerli pınarca köyü yukarı mahalle sakinlerinin desteğiyle ve tüm hayır sever Müslümanların maddi katkılarıyla yaşatmışlardır. Faruk AKSU'nun 1994 yılında vefatından sonra Kur'an kursu başkanlığı görevini 2009 yılına kadar Mustafa Sabri KORKMAZ yürütmüştür. Şu anda Kursun dernek başkanlığını İbrahim MURUTOĞLU Vakıf başkanlığını ise Ömer AKSU yapmaktadır. Kur’an Kursumuzun mevcut durumunda 5 katlı olup, 5 sınıf ile 60 öğrenci kapasitesi ile eğitim-öğretimine devam etmektedir. Kur’an Kursumuzun iaşe-ibate giderleri  Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilgili bütçe kaleminden ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla kursumuzun ihtiyaçla karşılanmaktadır.

02 Terımmuz 2017 Pazar günü itibariyle kursumuzda 28.dönem icazeti yapıldı. Kursumuzun ilk hocası, Rıdvan HARPUTOĞLU'dur. sonrasında Yusuf ÇATAL ve İbrahim MURUTOĞLU bu görevi üstlenmişlerdir.

Şu anda kursumuzda görev yapan hocalarımız; Kurs Yöneticisi Ali TAŞKIN, Ferdi DEMİRTAŞ, Cami İmam Hatibi Eyüp KESKİN  ve ayrıca Kurs personeli olarakta Yasin TAŞKIN görev yapmaktadır.

Günümüze kadar, Yüzüne mezun olan öğrenci sayısı 1500

Hafızlığını bitiren öğrenci sayısı 500 civarındadır.

İstanbul Fatih İlçe Müftüsü Vahap KAPICIOĞLU ve Samsun Ayvacık ilçe Müftüsü Şükür KÜÇÜK  hafızlıklarını kursumuzda tamamlamışlardır.

Kursumuzda okuyan öğrencilerimiz, İlçemizde yapılan Kompozisyon, Hutbe Okuma, Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma, Ezan-ı Güzel Okuma yarışmalarında birincilikler kazanmıştır.

15 Ağustos 2010 tarihinden itibaren kursumuzdan mezun olan Sekiz öğrencimiz İmam-Hatip olarak göreve atanmıştır.

Pınarca Kuran Kursumuzun Yangın Merdiveni, kalorifer tesisatı, elektrik tesisatı, yönlendirme levhaları, yatakhaneleri,  lavaboları, banyoları, yemekhanesi ve mutfağı mevzuatın gerektirdiği standartlara uygun hale getirilmiş ve ruhsatları alınmıştır.

Ali TAŞKIN                   Ferdi DEMİRTAŞ              Eyüp KESKİN

Kurs Yöneticisi                  Kurs Öğreticisi                  İmam-Hatip