Hayrat Müftülüğü

06.03.2017

Mustafa KAYIŞ

Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Taşgeçit Köyünde 1972 yılında doğdu. Hafızlığını kendi köyünde yaptıktan sonra ilkokulu 1986 yılında, Trabzon İmam Hatip Lisesini 1993 yılında, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 1998 yılında tamamladı. Mezuniyetten sonra Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'ne bağlı Gürpınar Köyünde  kısa bir süre İmam Hatiplik yaptı.

1999 yılında 269. kısa dönem olarak İstanbul Maltepe'de Kenan Evren Kışlasında levazım çavuş olarak askerliğini yaptı.

2000 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı imtihanda başarılı olarak İstanbul Haseki Müftü ve Vaiz İhtisas  kursunu kazandı.

2002 yılı sonu itibariyle buradan mezun oldu ve Trabzon'un Of ilçesine vaiz olarak atandı. Bir süre burada vaizlik yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan görevde yükselme imtihanında başarılı olarak Müftü oldu ve Batman'ın Gercüş İlçesine atandı.

2007 Yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan yurt dışı sınavını kazandı ve Din Görevlisi olarak Danimarka'nın kopenhag şehrine gönderildi.

01.10.2012-27.02.2017 tarihleri arasında Giresun İli Güce İlçe Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra 06.03.2017 tarihi itibariyle Hayrat İlçe Müftüsü olarak atanmış olup  halen Hayrat Müftüsü olarak görevine devam etmektedir. Evli ve  dört çocuk babasıdır.