06.04.2020

Ahmet CEBECİ

1977 Yılında Trabzon İli Akçaabat İlçesinde Dünyaya geldi.

İlkokulu köyünde okuduktan sonra, Arsin (Yeşilyalı) Kur'an Kursunda hafızlığını yaptı. Aynı Kursta klasik arapça okudu.

Akçaabat İmam Hatip Lisesinden 1997 yılında mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yerleşen Hocamız 2002 yılında mezun oldu.

2003 yılında Erzurum’un Aşkale ilçesinde İmam Hatip olarak görevine başladı.

2004 yılında Trabzon İli merkez vaizi olarak atandı.

2005 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızca açılan sınavı kazanarak Darıca Eğitim Merkezinde ihtisas eğitimine başladı. Buradaki eğitimini başarıyla tamamlayarak 2008 yılında 5. dönem mezunu oldu.

Aynı yıl Antalya İli Korkuteli İlçesine vaiz olarak atandı, burada göreve devam ederken 2010 yılında Yurtdışı Frankfurt Merkez Camii’ne Din Görevlisi olarak gitti ve burada 5 yıl süre ile görev yaptı.

2013 yılında Uzman Vaiz oldu.

Yurt Dışı görevinden döndükten sonra Korkuteli İlçesinde Uzman Vaiz olarak görevine devam etti.

01.11.2017  tarihinde  Müftü olarak atanan Ahmet CEBECİ 21.11.2017 tarihinde Erzincan İli İliç İlçesindeki Müftülük görevini yaptıktan sonra 06.04.2020 tarihi itibari ile Trabzon Hayrat İlçe Müftüsü olarak naklen atanmış olup halen Hayrat İlçe Müftüsü olarak görev yapmaktadır.

Akdeniz Üniversitesinde Yüksek Lisans eğitimine devam etmekte olan Müftümüz Almanca ve Arapça bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.