07.10.2019

CAMİ VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI İLÇEMİZDE ÇEŞİTLİ PROGRAMLARLA KUTLANDI

Her yıl Türkiye'mizde 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız hafta vesilesiyle bir konu belirlemekte, hafta boyunca paneller, konferanslar, sempozyumlar, vaaz ve hutbelerde bu konu işlenerek farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Hayrat İlçe Müftülüğümüz de hafta münasebetiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası Düzenleme Komisyonu oluşturarak hafta boyunca yapılacak olan faaliyet ve etkinlikleri programlaştırdı. Bu program çerçevesinde şehit ve gazi aileleri ziyaret edildi. Kur'an Kurslarımızda ve görevlilerimiz arasında, vefat eden din görevlileri ve cami ve kursların yapımında yardım edip vefat eden yardım severler için hatimler okundu.

İlçe Müftümüz Mustafa KAYIŞ hafta münasebetiyle 04.10.2019 tarihinde müftülük konferans salonunda "Cami ve Hayat" konulu konferans verdi. Yine 04.10.2019 tarihinde cuma namazı öncesinde Balaban Merkez Camii'sinde Kur'an Ziyafeti Programı düzenlenerek dua edildi.