12.11.2019

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI MÜNASEBETİYLE PROGRAM DÜZENLENDİ

Hayrat İlçe Müftülüğümüz tarafından 12.11.2019 Salı günü saat 10.00 da yeni belediye binası altındaki konferans salonunda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle program düzenlendi.

Programa Hayrat İlçe Kaymakamımız Sayın İbrahim ŞENKON, Hayrat Belediye Başkanımız Sayın Mehmet NUHOĞLU, Trabzon İl Müftümüz Osman AYDIN, Daire Amirleri, Din Görevlisi Meslektaşlarımız ve kıymetli halkımız katılım sağladı.

Program, Balaban Hamzalı İmam Hatibi Murat BAŞER hocamızın sunumuyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından; Yeniköy Kaçal Camii İmam Hatibi Nurullah ALBAYRAK’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe müftümüz Sayın Mustafa KAYIŞ selamlama konuşmalarını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi izletildi.

Müftülüğümüz bünyesinde bulunan Yukarı Pınarca Erkek Kur’an Kursu, Hundez Merkez Kur’an Kursu ve Balaban Erkek Kur’an Kursu öğrencilerimiz tarafından ilahiler söylendi.

Hayrat İlçe Müftülümüzce Hz. Peygamber Ve Aile konulu hadis-i şerif ezberleme yarışmasında başarılı olan ilk üç öğrencimiz hadis-i şerif sunumunda bulundular.

Balaban Erkek Kur’an Kursu öğrencilerimiz şiir sunumunda bulundular.

Sayın İl Müftümüz Osman AYDIN, Hz. Peygamberimiz ve Aile konulu konferans sunumunda bulundu.

Program, Hayrat İlçe Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu Hz. Peygamberimiz ve Aile konulu şiir, kompozisyon, hadis-i şerif ezberleme ve temel dini bilgiler yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri takdim edilerek sona erdi ve program çıkışında katılım sağlayanlara hediyeler dağıtıldı.

Hayrat İlçe Müftülüğümüz olarak programa katılım sağlayarak bizleri onurlandıran misafirlerimize, programın hazırlanması ve icrasında emeği geçen değerli meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.