10.10.2019

Barış Pınarı Harekatı için 90 bin camide dua

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak için yarından itibaren hareket süresince Sabah namazlarında tüm camilerde Fetih Suresi okunacağını ve Mehmetçiğin muzaffer olması için dua edileceğini açıkladı.

Başkan Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşları sabah namazlarında camilerde yapılacak duaya çağırarak şu ifadelere yer verdi:

“Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda kahraman güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler diliyor; Yüce Rabbimden şanlı ordumuzu, nusretiyle ve kudretiyle her daim muzaffer kılmasını niyaz ediyorum.

Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için tüm camilerimizde Sabah namazı sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir. Tüm kardeşlerimizi bekliyoruz.”

Başkan Erbaş, yarın Ankara Hacı Bayram Camii’nde Sabah namazında Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için yapılacak programa katılacak.

Ayrıca harekat boyunca sabah namazlarından önce bütün camilerde "Fetih Suresi" okunması ve dua edilmesi için 81 il müftülüğüne bir talimat gönderen Başkan Erbaş, talimatta şu ifadelere yer verdi:

“Tarih boyunca yaşadığımız coğrafya, haince plan kuranların iştahını hep kabartmıştır. Aziz milletimizin feraseti, kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimizin cesareti bugüne kadar bu hain emellerin gerçekleşmesine müsaade etmemiştir. Bundan sonra da Allah'ın izniyle müsaade etmeyecektir. Kahraman Mehmetçiklerimiz, coğrafyamızda Hakkın ve adaletin tesisi için mücadele ederlerken daima mazlumun yanında zalimin karşısında yer almıştır. Bu şanlı mücadele; mazluma ve mağdura umut olmayı, devletimizin sınır güvenliğini sağlamayı, yıllardır acı ve gözyaşının hakim olduğu bölgelere ve insanlığa barış pınarı olmayı şiar edinmiştir. Necip milletimiz ise daima kahraman ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin yanında yer almış, maddî ve manevî desteğini, hayır duasını hiçbir zaman eksik etmemiştir. Yurt içinde ve yurt dışında özellikle Fırat'ın doğusunda terörle mücadele eden askeri birliklerimizin ve güvenlik güçlerimizin mansur ve muzaffer olması niyazıyla harekat boyunca sabah namazlarından önce bütün camilerimizde "Fetih Suresi" okunması ve dua edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

— Prof. Dr. Ali Erbaş