14.11.2019

Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle müftülük konferans salonunda 13.11.2019 Çarşamba günü saat 10.00' da müftülüğümüz tarafından tertip edilen ve yaklaşık 500 civarında Peygamber sevdalısının katıldığı programımızı icra ettik. Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK’ in konuşmacı olarak katıldığı programa İlçe Kaymakamımız Sayın Selim ÇOMAKLI, Belediye Başanımız Sayın Koray KOÇHAN, İl Müftümüz Sayın Osman AYDIN, daire amirlerimiz, okul müdürlerimiz, din görevlilerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz ve halkımız yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programda  Merkez Cami Müezzin Kayyımı Ahmet Kemal YAZICI' nın Kur'anı kerim tilavetinin ardından ilçe müftüsü Mehmet CEBECİ tarafından açılış konuşması yapıldı. Akabinde il müftüsü Osman AYDIN' ın günün anlam ve önemi hakkındaki kısa konuşmasının ardından başkanlığımızın hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi sunuldu. Parogramın devamında  Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK tarafından  "Peygamberimiz ve Aile" temalı konferans verildi. Konferansa katılan halkımıza gül takdim edildi ve programımız ödül takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.