31.03.2017

Of Müftülüğü tarafından müftülük bünyesinde eğitim veren Kur’an Kurslarında düzenlenen seminerlerle 980 öğrenciye Afet ve Acil Durum eğitimi verildi.

Müftülüğe bağlı 25 adet yatılı, 2 adet de gündüzlü olmak üzere 27 Kursta eğitim-öğretim gören 980 öğrenci, 70 yönetici ve öğreticiye iki aşamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde “Afet ve Acil Durum” söz konusu olduğunda ne şekilde hareket edileceği, yangın ve doğal afetlerden korunma yolları ile ilgili olarak bilgiler verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAT) koordinesinde 13 kişiden oluşan uzman bir ekiple 15 farklı noktada yapılan sunumlarla yapılan eğitim çalışması, verimli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Eğitimle ilgili olarak Of Müftülüğü’nden yapılan açıklamada; “Of Müftülüğümüzün talebine karşılık İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün olumlu karşılık vermesi üzerine, “Afet ve Acil Durum, Doğal Afetlerinden Korunma Yolları ve İlk Müdahale” ile ilgili eğitim semineri çalışması önceden tespit edilen 15 farklı noktada dershaneleri uygun Kur’an Kurslarımızda, yönetici, öğretici ve öğrencilerimizin tamamına yakının katılımı sağlanarak iki aşamalı olarak başarılı ve sorunsuz gerçekleşmiştir. Başarılı sunum ve uygulamaları, gerek Kur’an Kursu görevlilerimiz gerekse öğrencilerimiz ilgiyle takip ettiler. Önemli bilgiler edindiler. İlginin ve katılımın yüksek olması verilen eğitimin faydalı ve başarılı olduğunu göstermesi acısından önem arz etmektedir. İlçe Müftülüğümüzün gerçekleştirmiş olduğu plan ve program tam olarak başarılı bir şekilde tamamlanmıştır” denildi.