21.11.2017

İLÇE VAİZİMİZ HASAN DİNÇ’E VEDA PROGRAMI

İlçe Vaizimiz Hasköye Müftü Olarak Atandı

İlçe Vaizimiz Hasan DİNÇ hocamızın Muş İli Hasköy İlçesine Müftü olarak atanması sebebiyle çalışma arkadaşları tarafından veda programı düzenlendi.  Veda Programına İlçe Kaymakamı Numan HATİPOĞLU, İl Müftümüz Keramettin DEMİR İlçe Müftümüz Adem AYGÜL, İl Müftü Yardımcılarımız Mehmet GENÇ , Hadi KESKİN, Sıdkı KAYA, Şube Müdürü Osman KÜÇÜK, Hayrullah KÜÇÜK, Bay ve bayan Vaizlerimiz, Din Hizmetleri Uzmanları, Trabzon İl Müftülüğü ile Ortahisar İlçe Müftülüğü Personeli katıldı.

Programda Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan HATİPOĞLU, İl Müftüsü Keramettin DEMİR, İlçe Müftüsü Adem AYGÜL birer konuşma yaptı. İlçe Müftüsü Adem AYGÜL konuşmasında“Müftümüzü uğurladığımız için üzgünüz, 3 buçuk yıl kendisiyle başarılı bir şekilde çalıştık. Müftümüz inşallah daha iyi bir yere gidiyor, Ortahisar İlçe Müftülüğü adına Ortahisara vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi. İl Müftümüz Keramettin DEMİR, Hasan DİNÇ hocamız onuruna düzenlenen veda programıyla, ona olan vefa borcunun ödendiğini ifade ederek, şimdiye kadar vaiz olan hocamızın bundan sonra hem vaiz hem de müftü olarak sorumluluğunun daha da arttığını sözlerine ekledi. Büyük bir özveri ve fedakârlıkla yeni görevini sürdüreceğine inancının tam olduğunu ifade eden İl Müftümüz çiçeği burnunda müftüyü tebrik ederek başarı temennisinde bulundu. İlçemiz Kaymakamı Numan HATİPOĞLU’da konuşmasında “Müftümüzle ilçemizde birlikte görev yaptık. Müftümüz ilçemizde hoş bir seda bıraktı, bunu burada görmek mümkün. hocamız, işini ciddiyetle yapıyordu. Kendisine teşekkür ediyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Ortahisardan  ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan İlçe Vaizimiz Hasan DİNÇ ise, "Merkezde Sayın İl Müftümüzün rehber ve himayelerinde; İlçemizde Sayın Kaymakamımızın;  ve Sayın İlçe Müftümüzün destekleri ile tüm kurum ve kuruluşlarımızla ve ayrıca tüm Ortahisarlı kardeşlerimizle birlikte karşılıklı diyalog, istişare ve anlayış içerisinde hizmet etmeye gayret ettik. Başta Sayın Kaymakamımız ve her zaman bizleri hürmetle karşılayan Sayın İl Müftümüz, İlçe Müftümüz olmak üzere din gönüllüsü hocalarıma ve hizmetlerimize destek vermiş olan tüm Ortahisarlı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum Varsa haklarım can-u gönülden helal ediyor, sizlerden de helal etmenizi istirhâm ediyorum, Selam ve dualarla arz-ı veda ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum.” Dedi.

Programın sonunda İlçemiz Kaymakamı Numan HATİPOĞLU İl Müftümüz Keramettin DEMİR, İlçemiz Müftüsü Adem AYGÜL ile Trabzon İl Müftülüğü ve Ortahisar İlçe Müftülüğü çalışma arkadaşlarımız   Hasan DİNÇ hocamızın ayrılmalarından dolayı  üzüntülerini bildirdi. Değerli hocamızın gideceği yerde  başarılarını temenni ettikten sonra hocamızın yaptığı çalışmalarından dolayı hemde bir vefa hatırası olarak kendilerine hediye takdiminde bulundular. hediyelerden sonra hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

Ortahisar İlçe Müftülüğü olarak bizler de hocamıza yeni görevinde başarılar, geri kalan ömründe sağlık, sıhhat, afiyet temenni ediyor; dâreyn saadeti dua ediyoruz.