16.03.2017

“BİLGİ VE DEĞER BAĞLAMINDA KADIN SAHABELER”

Müftülüğümüzce Vaizemiz Nagihan CİHAN’ın Koordinasyonluğunda Kur’an Kursu hocalarımız tarafından “Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın Sahabeler” konulu bir program düzenlendi.  Program 13 Mart 2017 Pazartesi günü İl Müftülüğü Niyazi ŞAHİNBAŞOĞLU Konferans Salonunda İl Müftüsü Keramettin DEMİR, İlçe Müftüsü Adem AYGÜL, İlçe Vaizi Hasan DİNÇ, İl Müftülüğü aile irşat bürosu Vaizeleri, Bayan Kur'an Kursu Öğreticileri ile öğrencileri ve çok sayıda Trabzonlu bayanlar  katıldı.
Program Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun akabinde  Muradiye Kur’an Kursu işitme engelliler sınıfı öğrencisinin istiklal marşını işaret diliyle okuması ile başladı. Ardından  Trabzon İl Müftüsü Keramettin DEMİR  açılış konuşması yaptı. Program Kur'an-ı Kerimin tilaveti ile  devam etti, ardından günün anlam  ve önemine binaen Trabzon’un ilk Kur’an Kursu hocası olan ve ömrünü hafız yetiştirmeye adamış İskender paşa Kur’an Kursunda görevli Ayşegül PEHLİVAN Hocamıza çiçek takdim edildi.
programda Ortahisar İlçe müftülüğü Kur’an Kursu hocalarımızdan oluşan İlahi Korosunun Hz. Hacer, Hz. Hatice ve Hz. Fatıma  sunumları Trabzon’lu bayanlar  tarfından ilgi ile takip edildi.