11.07.2017

451 HAFIZ İÇİN İCAZET MERASİMİ

İlimiz genelinde hafızlığını tamamlayan 451 hafız öğrencimiz için İl Müftülüğümüz tarafından 8 Temmuz 2017 Cumartesi günü 19 Mayıs kapalı Spor Salonunda Toplu İcazet Merasimi düzenlendi.

İcazet merasimine 451 hafız öğrencimizin yanı sıra Valimiz Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftümüz Adem AYGÜL, İlçe Müftüleri, İlimizde bulunan daire amirleri, Öğrencileri yetiştiren Kur’an Kursu hocaları, öğrenci velileri, ilimiz genelinden ve çevre illerden çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftümüz Keramettin Demir açılış ve selamlama konuşmasında bulundu.

Programa konuşmacı olarak katılan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin hayat rehberimiz Kur’an- Kerim ve Hafızlık konulu bir konferans verdi. Kur’an-ı Kerimde pek çok ayet-i kerime ve Hadis-i Şerif ekseninde Kur’an-ın günümüze yansımaları konusunda katılımcılara güzel bilgiler aktan Hafız Osman Şahin hocamız öğrencilerimize hafızlıklarını koruyabilmeleri için tavsiyelerde bulundu. Şahin Peygamberimizin Hadis’i Şeriflerine telmihle, hafızların insanların en şereflisi, Kur’an’ın taşıyıcıları ve Allah’ın dostları olduğunu ifade etti.

Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon’da bir ilk olan Toplu İcazet merasiminde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda kısa bir konuşma yapan Milletvekili Salih Cora ise “Kur’an-ı Kerim’in ilk okunduğu andan itibaren dilden dile dolaşmasını sağlayan hafızlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Programda son olarak Valimiz Yücel Yavuz kürsüye geldi. Konuşmasında “Gençlerimizi Kur’an ile buluşturmalıyız. Bu programın yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 451 hafızımızın icazet töreni bizlere mesaj veriyor. Bu icazet merasimi bize ahlak veriyor. O münasebetle müftümüz ve hocalarımıza şükranlarımı iletiyorum. Bu büyük güzelliği sürdürmelerini de müftülüklerimizden ve diyanetimizden istiyoruz. Ne mutlu kuran yolunda hizmet edenlere.” dedi.

Programın sonunda İlimiz genelinde Hafızlığını tamamlayan 451 Hafız Öğrencimizi temsilen Hafızlık eğitimi yaptırılan her ilçeden 1 Hafız Öğrencimiz kısa sureleri okumak üzere tekbirler eşliğinde sahneye geldiler. Öğrencilerimiz tekbirler eşliğinde sahneye gelirken katılımcılar öğrencilerimizi ayakta karşıladılar. Kısa surelerin okunmasından sonra Valimiz Sayın Yücel Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Temsilci öğrencilerden sonra İlimiz genelindeki Hafız öğrenciler guruplar halinde isimleri okundu ve sahneye gelerek hediyelerini aldılar.

Program İl Müftü yardımcımız Sıtkı kaya tarafından yapılan kapanış duasının ardından Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan ikramla sona erdi.