18.04.2018

Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ TOPLANTIMIZA İŞTİRAK ETTİ

Ortahisar  Müftülüğümüzün  bayan Kur’an Kursu öğreticilerimize yönelik Nisan ayı personel Toplantısı 16 Nisan 2018 Pazartesi günü, İl Müftülüğü Niyazi Şahinbaş oğlu Konferans Salonunda yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ’ nün  iştirak ettiği Programa  İl Müftümüz Sayın Keramettin DEMİR  İl Müftü yardımcımız Melek MENTEŞE, İlçe Müftümüz Adem AYGÜL’de katıldı.

İlçe Müftümüz Adem AYGÜL’ün selamlama konuşmasıyla başlayan program, İl Müftümüz Keramettin DEMİR’in konuşmasıyla devam etti. İl Müftümüz Keramettin Demir konuşmasında Camilerde ve Kur’an Kursların yürütülen gençlik ve kadın kolları faaliyetlerine kadar Trabzon merkez ve ilçelerinde il müftülüğümüz tarafından uygulamaya konulan projeler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Görgülü “Biz Bir Aileyiz”. konulu konferansı vermek üzere mikrofona geldi.

Sn. Görgülü, Sunumunda Kuran Kurslarımızın İslam Dininin temel kaynağı olan Yüce Kitabımızın öğrenildiği, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in Hayatı ve Güzel Ahlakının anlatıldığı, insanlarımızın bir araya gelerek, birlik ve beraberliğinin pekiştirildiği, toplumsal dayanışmanın sağlandığı müesseseler olduğunu…

Kuran Kursu Öğreticilerimiz, dinimizin birleştirici fonksiyonunu gerçekleştirmede önemli bir görevi yerine getirirken; öğreticilerimizin gerek söz ve davranışlarıyla ve gerekse insanlarla olan ilişkilerinde mütevazı ve alçak gönüllü olmaları, tatlı dil ve güler yüzle davranıp, zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı öğütlerle toplumsal dayanışmanın temelinde gerçek harç vazifesi gördüklerini bilmeleri gerektiğini ifade etti. Görgülü, Kur’an-ı Kerim’den, Hadis-i Şeriflerden ve peygamberimizin hayatından örnekler vermek suretiyle Birlik ve beraberliğin önemini anlattı.

Oldukça verimli geçen konferansa İlçe Müftümüz Adem AYGÜL, Şube Müdürü Hayrullah KÜÇÜK İl ve İlçe Vaizlerimiz, ve İlçe Kur’an Kursu  öğreticileri  eşlik etmiş olup toplantımız gayet verimli geçmiştir. Toplantıya katılan değerli konuklarımıza teşekkür ediyoruz.