12.05.2017

Siyer-i Nebî Yarışması Ödül Töreni

İl Müftülüğümüzle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Ortahisar ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı ortaokul öğrencileri arasında 7 Mayıs Pazar günü “Siyer-i Nebî” yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren 44 öğrenciye Trabzon İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Trabzon Şubesi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir törenle ödülleri verildi.

12 Mayıs Cuma günü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Siyer-i Nebî” yarışması ödül törenine Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz, İl Müftümüz Keramettin Demir, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hızır Aktaş, Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu Trabzon Bölge Müdürü Adnan İpekdal, İl Müftü Yardımcımız Hadi Keskin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan, Ortahisar İlçe Müftüsü Adem Aygül, okul idarecileri, din görevlileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen il müftümüz Keramettin Demir, peygamberimizin müminler için örnek olarak gönderildiğine vurgu yaparak şöyle dedi: “Peygamberimiz ümmetini çok seviyor. Bir seferinde ‘Kardeşlerimi özledim deyince, oradakiler; Ey Allah’ın Rasûlü!.. Senin kardeşlerin bizler değil miyiz? diye sordular. Efendimiz de, Sizler benim ashâbımsınız!.. Kardeşlerim ise daha sonra gelecekler!.. Bana görmeden iman edecekler!..” buyurdu.’ Efendimiz bize kardeşim diye hitap ediyor. Bizler de ona layık kardeşler olabilmek için onu anlamaya ve örnekliğinde yaşamaya gayret gösteriyoruz. Böyle bir proje ile de ümmetine çok düşkün olan Efendimizi geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza öğretmeye çalışıyoruz. Peygamberimizin hayatını okuyarak onun adına düzenlenen ve derece alsın almasın bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçenler teşekkür ediyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise, imanımızın bir gereği olarak peygamberimizi hakkıyla öğrenmemiz gerektiğini belirterek, “Bu güzel faaliyete geldiğiniz için ve bu yarışmaya gönülden katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Sizleri bu yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Sizlere okul hayatında da Allah´tan zihin açıklığı diliyorum. Himayelerinde bu tür projeleri hayata geçirdiğimiz Sayın Valimize, bu yarışmada emeği geçen İl Müftümüze ve şahsında müftülük çalışanlarımıza, yarışmacı öğrencilerimize, emeği öğretmenlerimize ve velilere teşekkür ediyorum” dedi.

Programda son olarak “Siyer-i Nebî” yarışmasında dereceye giren 44 öğrencimize sayın valimiz tarafından ödülleri verildi.

Program toplu resim çekimin ardından sona erdi.