15.08.2017

YAZ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMASI

Yaz Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimiz arasında yapılan Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler il birinciliği yarışması 15 Ağustos Salı günü Ortahisar İlçe Müftülüğüne bağlı Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camii’nde yapıldı. Yarışmaya Trabzon genelindeki yaz kur’an kurslarımızda eğitim gören ve yapılan yarışmalarda ilçe birincisi olmuş kız ve erkek öğrenciler ile öğrencilerin hocaları ve velileri katıldı.

Yarışmaya katılan öğrencilere Kur’an-ı Kerim, Tecvid, Dua ve Sure Mealleri ve Dini Bilgiler alanlarından toplam 50 soru yöneltildi. İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Uzman vaizi Ayşe Yılmaz başkanlığında İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Emine İpekdal ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ahmet Akkuş’tan oluşan komisyon tarafından yapılan değerlendirmede yarışmadaki tüm soruları doğru cevaplandıran Araklı İlçe Müftülüğü Taşönü Mahallesi Kur'an Kursu öğrencisi Hatice Kübra Nuroğlu kızlar kategorisinde il birincisi olurken, yine soruların tamamını doğru cevaplayan Tonya İlçe Müftülüğü Büyük Mahalle Kesli Camii Kur'an Kursu öğrencisi İsmet Turan da erkekler kategorisinde il birincisi oldu.

İl Müftülüğü tarafından yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler verildi. Yarışma programı toplu resim çekiminin ardından sona erdi.