21.11.2017

Ortahisar İlçe Vaizimiz Muş Hasköy’e İlçe Müftüsü Olarak Atandı

Ortahisar ilçe vaizi Hasan DİNÇ hocamızın Muş İli Hasköy İlçesine Müftü olarak atanması sebebiyle Ortahisar İlçe Müftülüğü tarafından bir veda programı düzenlendi.  Programa Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan HATİPOĞLU, İl Müftümüz Keramettin DEMİR,  İl Müftü Yardımcılarımız Mehmet GENÇ, Hadi KESKİN, Sıtkı KAYA, Ortahisar İlçe Müftümüz Adem AYGÜL, Eski Ortahisar Vaizi yeni Muş Hasköy İlçe Müftüsü Hasan Dinç ve il müftülüğü ile Ortahisar ilçe müftülüğü personeli katıldı.

Veda programında bir konuşma yapan Ortahisar ilçe Müftüsü Adem AYGÜL, Hasan Dinç hocanın veda etmesinden dolayı hem üzüntülü hem de sevinçli olduğunu ifade ederek şöyle dedi. “Kendi adıma üzülüyorum ama arkadaşım adına seviniyorum. Üzülüyorum, çünkü üç buçuk yıl kendisiyle başarılı bir şekilde çalıştık. Hem komşu hem mesai arkadaşlığımız vardı. Seviniyorum çünkü kendisi daha iyi hizmet yapabileceği bir makama terfi etti. Müftümüz inşallah daha iyi bir yere gidiyor, Ortahisar İlçe Müftülüğü adına Ortahisar’a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.”

İl Müftümüz Keramettin DEMİR’se, Hasan DİNÇ hocamızın onuruna düzenlenen bu veda programıyla, ona olan vefa borcunun ödendiğini ifade ederek, şimdiye kadar vaiz olan hocamızın bundan sonra hem vaiz hem de müftü olarak sorumluluğunun daha da arttığını sözlerine ekledi. Büyük bir özveri ve fedakârlıkla yeni görevini sürdüreceğine inancının tam olduğunu ifade eden İl Müftümüz çiçeği burnunda müftüyü tebrik ederek başarı temennisinde bulundu. Vaizlik müessesesini bir staj yeri olarak gördüğünü belirten il müftümüz, gerek vaiz olarak gerekse müftülüğe vekâlet etmeleri hasebiyle yeni müftülerin yeni görevlerine vaizken kazandıkları tecrübeleriyle gittiğini ifade etti ve yeni görev yerinde Trabzon il müftülüğü olarak kendisine daima destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi. İl Müftüsü Keramettin Demir, yapılacak faaliyetlerle yeni müftü arkadaşımızın görev yeri ile ilimiz arasında kardeşlik köprülerinin kurulacağından bahsetti. Genç müftüden bulunduğu konumuyla yetinmemesini de isteyen İl Müftümüz, kendisine sürekli kendini geliştirmesini ve daha iyi yerleri elde etmek için çaba harcamasını tavsiye etti.

İlçemiz Kaymakamı Numan HATİPOĞLU ise konuşmasında “Müftümüzle ilçemizde birlikte görev yaptık. Müftümüz ilçemizde hoş bir seda bıraktı, bunu burada görmek mümkün. Hocamız, sürekli kendini tekrarlayan değil, yenileyen olmaya ve eskiden ne olduğunu anlayarak gelecek hakkında öngörülerde bulunmaya çalışıyordu ve işini ciddiyetle yapıyordu. Kendisine teşekkür ediyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Ortahisardan  ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan İlçe Vaizimiz Hasan DİNÇ ise, "Merkezde Sayın İl Müftümüzün rehber ve himayelerinde; İlçemizde Sayın Kaymakamımızın  ve Sayın İlçe Müftümüzün destekleri ile tüm kurum ve kuruluşlarımızla ve ayrıca tüm Ortahisarlı kardeşlerimizle birlikte karşılıklı istişare ve anlayış içerisinde hizmet etmeye gayret ettik. Vaizlik müessesesi aslında toplumun her yerinde var ve tüm insanlarımıza ulaşmak için özel bir konuma sahip. Yaptığımız hayata dokunan her bir proje bizi insanlarımıza ulaştıran bir köprü vazifesi gördü. Başta Sayın Kaymakamımız ve her zaman bizleri samimiyetle karşılayan Sayın İl Müftümüzle İlçe Müftümüz olmak üzere din gönüllüsü hocalarıma ve hizmetlerimize destek vermiş olan tüm Ortahisarlı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Sizleri Muş Hasköy’e davet ediyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

İlçe Kaymakamımız tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilen Hasan Dinç Hocamıza İl Müftümüz Keramettin Demir tarafından İl Müftülüğümüz adına hediye takdiminde bulunuldu.

Program toplu resim çekiminin ardından sona erdi.

Trabzon İl Müftülüğü olarak, bizler de, Hasan Dinç hocamıza yeni atandığı Muş Hasköy ilçe müftülüğü görevinde başarılar diliyoruz.