19.11.2019

Sosyal Uyum Çalıştayı Düzenlendi

Akçaabat ilçemizde bulunan Doubletree by Hilton otelde 11 Kasım Pazartesi günü “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Yönelik Sosyal Uyum Çalıştayı” yapıldı. Çalıştaya, Trabzon İl Valisi İsmail Ustaoğlu ve Vali Yardımcısı Mehmet Yapıcı’nın yanı sıra İl Müftümüz Osman Aydın, İl Müftü Yardımcılarımız Muhammet Suiçmez ve Melek Menteşe, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, BMMYK Temsilcisi İsmail Yasak, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ahmet Sünetçi katıldı.

Birçok ilçe müftüsü, vaiz, din hizmetleri uzmanı, imam hatip ve Kur’an kursu öğreticisinin iştirak ettiği çalıştay saat 09:00’da başladı. Çalıştayda Türkiye’de bulunan göçmenlere yönelik yapılan hizmetler hakkında bilgiler verildi. Yabancıların hak ve yükümlülükleri ve bu kimselerin kendilerine sunulan din hizmetlerinden etkin faydalanmalarına yönelik yapılan çalışmalar da ayrıca gündem edildi. Yaklaşık 4 saat süren çalıştay, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.