08.11.2019

“Yerelde Kadın Buluşmaları"nda Faaliyetlerimiz Tanıtıldı

“Yerelde Kadın Buluşmaları”nın ilki 8 Kasım Cuma günü Trabzon’da gerçekleştirildi. Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile UNICEF iş birliğinde; ülkemize uyum sürecindeki yabancı kadınlar ile ev sahibi toplumdaki kadınların ortak bir yaşam kültürü oluşturmaları amacıyla düzenlenen “Yerelde Kadın Buluşmaları” etkinliğine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, İl Müftü Yardımcımız Melek Menteşe’nin yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Program iki oturum şeklinde düzenlendi. Türk, İran, Suriye ve Afgan ressamların yaptığı resimler katılımcıların beğenisine sunuldu. On farklı uyruktan kadının birbirlerinin resmini aynı cam üzerinde buluşturduğu etkinlikte düzenlenen kermes ile ayrıca yerel ve yabancı kültürlerin el emeği göz nuru ürünleri de görücüye çıktı. Katılımcılar farklı ülkelerin lezzetlerini tadarak ülkelerin bir araya gelmesinden doğan zenginliğin ahengi ile keyif dolu vakit geçirdi. Buluşmada ayrıca İl Müftü Yardımcımız Melek Menteşe ADRB çalışmalarına ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumda yapılan çalışmalar katılımcılara tanıtıldı.