16.04.2018

BİZ BİR AİLEYİZ KONFERANSI

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik çalışmaları kapsamında diyanet personeline yönelik olarak samimiyeti artırmak ve kurum aidiyetini geliştirmek ülkemiz genelinde “Biz Bir Aileyiz” konferansları düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü’nün katılımıyla 16 Nisan 2018 Pazartesi günü İl Müftülüğümüz Niyazi Şahinbaşoğlu konferans salonunda bir program gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftü yardımcımız Melek Menteşe bir açış konuşması yaptı. İl Müftü Yardımcımız konuşmasında dini hayatı tehdit eden sekülerleşme ve yanlış yönlendirilmiş dindarlık anlayışına dikkat çekerek doğru din hizmetinin önemini vurguladı.

Programın devamında Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü “Biz Bir Aileyiz” isimli bir konferans verdi. Sunumunda Kur’an Kurslarımızın İslam Dininin temel kaynağı olan Yüce Kitabımızın öğrenildiği, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in hayatı ve güzel ahlakının anlatıldığı, insanlarımızın bir araya gelerek, birlik ve beraberliğinin pekiştirildiği, toplumsal dayanışmanın sağlandığı müesseseler olduğunu ifade etti.

Kuran Kursu Öğreticilerimiz, dinimizin birleştirici fonksiyonunu gerçekleştirmede önemli bir görevi yerine getirirken; öğreticilerimizin gerek söz ve davranışlarıyla ve gerekse insanlarla olan ilişkilerinde mütevazı ve alçak gönüllü olmaları, tatlı dil ve güler yüzle davranıp, zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı öğütlerle toplumsal dayanışmanın temelinde bir köprü vazifesi gördüklerini bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Görgülü, Kur’an-ı Kerim’den, Hadis-i Şeriflerden ve Peygamberimizin hayatından örnekler vermek suretiyle birlik ve beraberliğin önemini anlattı.