03.10.2018

ŞEHİT EREN BÜLBÜL ANISINA CAMİLER HAFTASI PROGRAMI

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası, 01 Ekim 2018 tarihinde İlimiz Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin katılımıyla başlayan konferansın ardından, gençliğinin baharında Maçka İlçemizde şehadet mertebesine erişen Şehit Eren Bülbül adına inşa edilen Caminin, 03 Ekim Pazartesi günü düzenlenen açılış programıyla devam etti.

Programa, Maçka Belediye Başkanımız Koray Koçhan, Şehit Eren Bülbül’ün annesi, kardeşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seçkin Hafızlarımız tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlahilerin ardından, İl Müftümüz Osman Aydın, haftanın konusu olan “Camiler ve Din Hizmetlerine Adanmış Ömürler” ile Camilerin önemi, fonksiyonu ve topluma kazandırdığı özelliklerden söz etti.

Program, Müftümüz Osman Aydın tarafından yapılan dua ile son buldu.

Programın ardından İl Müftümüz, beraberindeki Müftü Yardımcımız Sıtkı Kaya ve Melek Menteşe ile Maçka Belediyesi tarafından Din Görevlilerimiz için organize edilen yemeğe katılarak bölgede hizmet veren görevlilerimize hitap etti. “Haftanın önemine binaen programlarımız Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü devam edecek” dedi.