Sürmene Müftülüğü

Birinci dönem programı çerçevesinde 5 Kasım 2018 Pazartesi günü İlçemiz Şehit Muhammet Yıldız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde lise öğrencilerine yönelik ilk program Müftümüz Abdullah ÇOBANOĞLU tarafından gerçekleştirildi.

İlçemiz Müftülüğüne bağlı Balıklı Mahallesi Camii önünde yeni yapılan Kur'an kursumuzun temel atma töreni düzenlendi. Törene Sürmene İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, daire amirlerimiz , din görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı. Dualar ile beton döküldü ve Kur'an kursumuzun inşaati resmen başlamış oldu.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın 09.08.2018 tarih ve E.109147 sayılı yazısı gereğince İlçe Müftülüğü olarak İlçemizde öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik olarak İlçemiz İsminaz öğrenci yurdu önünde Müftülük olarak tanıtım stantı kurarak öğrencilerimizle birebir iletişim kurmak suretiyle beraberce yapacak olduğumuz faaliyetlerle ilgili hazırlamış olduğumuz el broşürlerini gençlerimize dağıttık.

İlçemiz Müftülüğüne bağlı Çavuşlu Mahallesi kız Kur'an kursunda hıfzını tamamlayan 15. öğrencimizin 33. Dönem "İCAZET DUASI" 23 Eylül 2018 tarihinde bayanlar için Çavuşlu Kız Kur'an kursunda, erkekler için ise Çavuşlu Mahallesi Yalı Camiinde vatandaşlarımızın katılımı ve hocalarımızın Kur;'an-ı Kerim tilavetleri, vaaz-ü nasihatleri ve dua ile manevi bir program gerçekleştirildi.

İlçe Müftümüz Sayın Abdullah ÇOBANOĞLU görevine başladıktan hemen sonra Kur'an Kurslarımızı ziyaret ederek Kurslarımız hakkında bilgi aldı. Bu bağlamda; öncelikle 4-6 Yaş Hafız Hasan AYDIN Şefkat Kur'an kursumuzu ziyaret eden İlçe Müftümüz akabinde Merkez Erkek Yatılı Kur'an kursumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle sohbet etti.

31 Temmuz2018 tarihi itibarı ile göreve başlayan İlçe Müftümüz Sayın Abdullah ÇOBANOĞLU ilk ziyaretini 4-6 Yaş Kursumuza gerçekleştirdi. Moderen şartlarda İlçemizde hizmet veren Hafız Hasan AYDIN 4-6 Yaş Şefkat Kur'an Kursumuzda incelemelerde bulunan hocamız sınıflarımızı tek tek gezerek Yaz kurslarında öğrenim gören öğrencilerimizle sohbet etti

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2018 Yılı Nakil döneminde İlçe Müftüsü olarak Müftülüğümüze atanan Ordu İli Gürgentepe İlçe Müftüsü Abdullah ÇOBANOĞLU, 31 Temmuz 2018 tarihinde İlçemizdeki görevine başlamıştır.

Sürmene İlçe Müftülüğümüzün organizasyonu ve D.İ.B. İlçe koordinatörümüzün rehberliğinde Yaz Kur'an kurslarında öğrenim gören öğrencilerimiz arasında mini futbol turnuvası İlçemiz Sürmenespor Halı Saha Futbol sahasında 25.07.2018-06-08-2018 tarihleri arasında saat 16.30-19.30 saatleri arasında günde 3 maç oynanması sureti ile bir spor etkinliği düzenlenmiştir.