23.10.2019

T.C.

SÜRMENE KAYMAKAMLIĞI

MÜFTÜLÜĞÜMÜZLE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

İlçe Müftümüz Sayın Abdullah ÇOBANOĞLU İmzalanan bu Protokol ‘’Örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki din eğitimi ve öğretimi faaliyetlerinde, İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliği çerçevesinde, insanlarımıza millî, manevî, insanî ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesini sağlamak, temel eğitim ve orta öğretim çağındaki öğrencilerimizin meslekî, akademik, yabancı dil, sportif, sosyal, sanatsal, kültürel sahalarda yeteneklerinin ortaya çıkarılıp geliştirilmesine katkıda bulunmak; çağımızın gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmalarında rol-model olmak; uyuşturucu, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan gençliği uzak tutmak; bilişim teknolojilerinin (cep telefonu, bilgisayar, tablet vb.) bilinçli kullanılmasına yönelik rehberlik yapmak, öğretmenlerin ve din görevlilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesini sağlamaktır. ’’ diye konuşma yaptı. Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil İbrahim REVİ 'de imzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni ederek teşekkürlerini iletti.

Bu protokol 2 (İki) yıl süreyle geçerli olup  taraflarca ihtiyaç duyulması halinde protokol süresi, aynı esas ve usullere göre veya gerek görülen esaslarında ilavesi ile uzatılabilir.