14.11.2019

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri

Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in doğum gecesi olan Mevlid Kandilini takip eden Mevlid-i Nebi Haftası, ilçemizde gerçekleştirilen bir dizi programla kutlandı.

8 Kasım 2019 Cuma sabahı ilçemiz Merkez Camii'nde gerçekleştirilen Sabah Namazı Buluşması ile başlayan Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri, aynı gün Cuma Namazı öncesi Ulu Cami'de icra edilen Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Mevlid Kandili gecesi Akşam Namazı ile Yatsı Namazı arası bütün camilerimizde Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programları gerçekleştirildi.

13 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 14.00'da Tonya Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda İlçe Müftümüz Haki ÖZGÜL tarafından, halka yönelik olarak "Hz. Peygamber ve Aile" konulu bir konferans verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Merkez Erkek Yatılı Kur'an Kursu Öğreticisi Faruk KESKİN Hocamızın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı sinevizyonun ardından İlçe Müftümüz Haki ÖZGÜL, kürsüye davet edildi.

İlçe Müftümüz Özgül konferansında, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak ailede huzur ve mutluluğun, sevgi ve muhabbetin nasıl sağlanacağı hususlarında aydınlatıcı bilgiler verdi.

Sunuculuğunu ilçemiz Karşular Mahallesi Barak Camii İmam-Hatibi Fethullah LATİFOĞLU'nun yaptığı konferans katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.