15.11.2019

İl Müftümüz Osman AYDIN Tonya'da

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Hoşarlı Mahallesi Camiinde konferans vermek üzere İlçe Müftülüğümüz tarafından davet edilen İl Müftümüz Osman AYDIN, davetimize icabet ederek bizleri onurlandırdı.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a mutluluk konulu bir tablo hediye edilmişti. Tabloda, Diyanet İşleri Başkanlığımızca düzenlenen "Ailemde İyilik Var" fotoğraf yarışmasında üçüncülük kazanan İskenderli Mahallemizden merhum Ziya Aydın ve eşi Hafize Aydın’ın fotoğrafı yer almıştı. İl Müftümüz Osman Aydın ve Müftü Yardımcısı Sıtkı Kaya, Merhumun eşini ziyaret ederek, tabloyu kendilerine taktim ettiler. Mutluluğu resmederek bizlere kazandıran Fotoğraf sanatçısı Murat Suphi Aygün de bu ziyarette hazır bulundular

Aydın Ailesinin ziyaretinden sonra Tonya Merkez Yatılı Erkek Kur'an Kursumuzu ziyaret eden İl Müftümüz Osman Aydın ve Müftü Yardımcımız Sıtkı Kaya hafızlarımızla bir araya gelerek  bir müddet sohbet ettiler.

Yatsı Namazı öncesi Hoşarlı Mahallesi Camii'ne geçen İl Müftümüz, burada namazı kıldırdı.

İlçe Müftülüğümüz ile Hoşarlı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin organizesinde, Yatsı Namazını müteakip Hoşarlı Mahallesi Camii İmam-Hatibi Mehmet Bıyık'ın sunumuyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti, Dernek Başkanı Ahmet Karagüzel'in açış konuşması ve ilahilerle devam etti.

İl Müftümüz Osman Aydın konferansında, Peygamber Efendimizin aile hayatından kesitler sunarak huzurlu bir ailenin oluşabilmesi için anne-babaya düşen görevlerden, aile yuvasının huzuru için yuva içinde iman, ibadet ve ahlak meş'alesinin devamlı yanması gerektiğinden, ailede içinde alınacak kararların mutlaka istişare ile alınması gerektiğinden bahsetti.

Programa Kaymakamımız Osman Sayılır, Din Görevlileri ve Hoşarlı Mahallesi sakinleri katıldı.

Katılımcılara cami çıkışında ikramda bulunuldu.