12.11.2019

MEVLÎD-İ NEBÎ HAFTASI "PEYGAMBERİMİZ VE AİLE" TEMASIYLA BAŞLADI

Vakfıkebir'de, ilçe müftülüğünün düzenlediği 2019 Yılı Mevlîd-i Nebî Haftası kutlama etkinlikleri "Peygamberimiz ve Aile" temasıyla başladı.

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, 'Mevlîd-i Nebî Haftası' dolayısıyla ilçede düzenlenecek olan programlarla ilgili bilgi verdi.

PEYGAMBERİMİZ (S.A.S)'İ ANMAK, ANLAMAK VE ANLATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

2019 Yılı Mevlîd-i Nebî Haftası kutlama etkinliklerinin etkin ve verimli geçmesi için müftülük olarak gerekli çalışma ve planlamayı yaptıklarını ifade eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Vatandaşlarımızın her yıl sabırsızlıkla beklediği 'Mevlîd-i Nebî Haftası'nı en güzel ve faydalı bir şekilde geçirmek, Peygamberimiz (s.a.s)'i anmak, anlamak ve anlatmak için üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"PEYGAMBERİMİZ VE AİLE" TEMASI İŞLENECEK

Bu yıl 8-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde "Peygamberimiz ve Aile" temasının işleneceğini belirten İlçe Müftüsü Köksal, programlardan vatandaşların azami derecede faydalanabilmelerini ve bu haftayı dolu dolu geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

'Mevlîd-i Nebî Haftası' etkinliklerine kurum ziyaretleriyle başladıklarını söyleyen İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, hafta içerisinde kadınlara yönelik program, tüm halka yönelik Kur'an ziyafeti ve Mevlid-i şerif programı, aile bireyleriyle camide buluşma ve hatim okuma, sabah namazı buluşmaları, seminer, hasta ziyareti, şehit ve gazi yakınlarını ziyaret ve çocuk cami buluşması gibi etkinlik ve programların düzenleneceğini belirtti.

MEVLÎD-İ NEBÎ HAFTASI'NIN ÜLKEMİZE VE TÜM İSLAM ALEMİNE HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Programlara katılımın yüksek olması için gayret gösterdiklerini ifade eden Müftü Köksal, "Bu amaçla gerek camilerde ve gerekse cami dışında icra edeceğimiz etkinliklere, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu vesile ile idrak edeceğimiz Mevlid Kandili'nin ve bu geceyi de içine alan Mevlîd-i Nebî Haftası'nın ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

'Mevlîd-i Nebî Haftası' kutlama programı çerçevesinde ilçe müftülüğünün düzenleyeceği etkinlik ve programlar şöyle:

1 - Konferans (Kadınlara Yönelik)
            Tarih: 08.11.2019
            Saat: 10:00