07.04.2023

KUR’AN ZİYAFETİ VE DUA PROGRAMI

2023 Yılı Ramazan Ayı Faaliyetleri Kapsamında Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Dua Programı Düzenlendi.

2023 yılı Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında İl Müftülüğümüz ve Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanlığının organizasyonunda İlçemiz Söğütlü Mahallesi Ulu Camiinde 07 Nisan 2023 Cuma günü yatsı namazından önce Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve dua programı düzenlendi.

Söğütlü Mahallesi Ulu Camii İmam-Hatibi Bilal ACER, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Müezzin-Kayyımı Mehmet Hadi DURAN ve Suriyeli Kurra Hafız Mutasem Al ASALİ tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin aralarında Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM kısa sohbet gerçekleştirdi.

YILDIRIM sohbetinde; cami ve cemaatin önemine değinerek eşlerimiz ve çocuklarımızla caminin manevi atmosferinden istifade etmeli, her fırsatta ailemizle cemaate devam ederek manevi hayatımızın canlı tutulmasına dikkatleri çekti.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM’ın konuşmalarının ardından İl Müftü Yardımcısı Yılmaz KÜÇÜK tarafından, başta sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) olmak üzere tüm peygamberler ve ümmetlerinin, bu vatanın her bir karışını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimiz ile bugün de aynı inanç, azim ve fedakarlıkla mukaddesatımız ve istikbalimiz uğrunda, milletimizin huzuru, devletimizin bekası için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizin, 11 ilimizde meydana gelen asrın felaketi deprem ve selde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın, camilerimizin yapımında, onarımında katkısı olanlardan, cami görevlilerimiz ve cami cemaatinden ahirete göçenlerin ve programa katılan vatandaşlarımızın geçmişlerinin ruhları için ve Kudüs ve Mescid-i Aksa gibi zalimlerin zulmü altında olan din kardeşlerimizin kurtuluşları için dua edildi.

Duadan sonra Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Müezzin-Kayyımı Mehmet Hadi DURAN’ın imameti ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa AKDAŞ’ın müezzinliği eşliğinde enderun usulü teravih namazı kılındı.

Program İlçe Müftüsü Akçaabat İlçe Müftüsü Alaettin KIRBIYIK’ın teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi.

Programa, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM, İl Müftü Yardımcısı Yılmaz KÜÇÜK, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa ONAY, Trabzon Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi Müdürü Hayati DOKSANOĞLU, Akçaabat İlçe Müftüsü Alaettin KIRBIYIK, Maçka İlçe Müftüsü Mehmet CEBECİ, ilçemiz idari amirleri, Muhtarlar, STK temsilcileri, din gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.