14.04.2023

TRABZON ÜNİVERSİTESİ FATİH SULTAN MEHMET CAMİİ İBADETE AÇILDI

2018 yılında inşasına başlanan ve yapımı tamamlanan Trabzon Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Camii 14 Nisan 2023 Cuma günü kılınan Cuma namazıyla ibadete açıldı.

Akçaabat İlçe Müftüsü Alaettin KIRBIYIK'ın vaazının ardından İl Müftüsü Selami AYDIN Cuma hutbesini irat etti. Cuma namazını Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU kıldırdı.

AŞIKKUTLU namazın sonunda, başta dernek yönetimi olmak üzere caminin planlanmasından inşasına her aşamasında emeği geçen, ibadete hazır hale gelmesinde en küçüğünden en büyüğüne katkısı olanlar ile açılışa katılanlara dua ve teşekkür etti.

Açılışa Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Akçaabat Kaymakamı Ramazan KURTYEMEZ, Trabzon İl Müftüsü Selami AYDIN, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa ONAY, Akçaabat İlçe Müftüsü Alaettin KIRBIYIK, Trabzon Üniversitesi Yönetim ve Akademik kadroları, İlçe Müftüleri, ilçe protokol amirleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.