02.10.2020

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. 2020 yılı teması “Cami ve İlim” olarak belirlenmiştir.

Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kılınan, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygusunu, hoşgörü anlayışını güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camiler vatan sevgisinin, milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik,  gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini mekanlardır. Ülkemizin en ücra köşelerinden metropollere kadar hizmet veren din görevlilerimiz, aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görevi yerine getirmektedirler

Tarih boyunca birçok görev üslenmiş olan camilerimiz Müslümanların ibadet, ilim, ahlak ve meşveret durağı olmuştur. Bu sebepten dolayı dinimiz cami yapmayı, yapımında yardımcı olmayı teşvik etmiş bu konuda gayret gösterenlere büyük mükâfatlar vaat etmiş, aynı şekilde camilerde Allah’ın adının anılmasını engelleyen ve harap olması için uğraşanları da tehdit etmiştir. Yüce Allah (cc) konu ile ilgili olarak şöyle buyuruyor; “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte, doğru yola ermiş olanlar bunlardır”.

Bu vesileyle cami yapan, yaptıran, cami yapımında emeği geçen, din hizmetlerinde ömür tüketerek ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor, yaşayan ve halen görevde olan bütün din görevlilerine sağlık, sıhhat ve başarılar dileyerek Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum.

Abdulkerim TOHUMCU

İlçe Müftüsü