01.10.2020

ŞUBE MÜDÜRÜ MAHMUT SİNAN ALBAYRAK GÖREVİNE BAŞLADI

Trabzon İl Müftülüğünde Din Hizmetleri Uzmanı olarak görev yapmakta iken İlçemiz Müftülüğüne Şube Müdürü olarak atanan Mahmut Sinan ALBAYRAK görevine başladı.

Şube Müdürümüz Mahmut Sinan ALBAYRAK, 13.07.1980 tarihinde Trabzon ili Of ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Geçitli ilköğretim okulunda başladı. Hafızlığını babası Harun ALBAYRAK hoca efendide yaptı. Daha sonra Of İmam-Hatip lisesini bitirdi. 2015 yılında Rize Recep Tayyip Erdoğan İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Ensitüsü Temel İslam Bilimleri Mezhepler tarihi bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı.2001 yılında Rize İli İkizdere ilçe müftülüğü bağlı Şimşirli Ky. Yuları Mahalle Camiine imam-hatip olarak atandı.2003 yılında kendi isteği ile Of Fındıkoba Mahallesi Çaycılar Fatih Camiine atandı.2014 yılında Of ilçesine bağlı Cumapazarı Merkez Kuran Kursuna, Kuran Kursu Öğreticisi olarak atandı. 2018 yılında Trabzon Merkez Kuran Kursuna yer değişikliği yaptı. 2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu görevde yükselme sınavında başarılı olup 02 Eylül 2019 yılında Trabzon İl Müftülüğüne Din Hizmetleri Uzmanı olarak atandı. 30 Eylül 2020 tarihinde Araklı İlçe Müftülüğüne Şube Müdürü olarak atandı. Şube Müdürümüz Mahmut Sinan ALBAYRAK evli ve üç çocuk babasıdır. Orta seviyede Arapça bilmektedir.

Şube Müdürümüz Mahmut Sinan ALBAYRAK’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.