02.10.2020

DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA DİN GÖREVLİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

İlçemiz Müftülüğüne bağlı Yüceyurt Mahallesi Camiinde 4/B Sözleşmeli İmam-Hatibi Soner ÖZBAY görev yerine giderken ilçemizde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybetmişti. Meslektaşımız Soner ÖZBAY’ın geride kalan eşi ve biri iki yaşında diğeri altı aylık olan iki çocuğu için müftülüğümüz bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından Araklı ilçesinde ve Türkiye genelin de yardım kampanyası başlatılmıştı.

Başlatılan yardım kampanyası neticesinde ilçemizde görev yapan personelimiz ve ülkemizin bir çok müftülüğünde görev yapan personel tarafından toplanan yardımlar neticesinde merhumun eşi ve çocukları için Trabzon İli Araklı ilçesinden bir daire alındı.

İlçemizde oluşturulan komisyon, İlçe Müftümüz Abdulkerim TOHUMCU önderliğinde bizzat dairenin satış işlemlerini tamamladı ve merhumun eşi ve çocukları adına alınan daireyi yerinde inceleyerek alımı yapıldı.

İlçe Müftümüz Abdulkerim TOHUMCU, Kampanyamıza desteklerinden dolayı ülkemiz genelindeki İl ve İlçe Müftülerimize ve personellerine, hayır hizmetlerinde her daim yanımızda olan Araklı halkına, kampanya boyunca özverili çalışmalarda bulunan Araklı Müftülük personeli ve din görevlilerine ayrıca kampanya döneminde İlçe Kaymakamımız Sn. Mehmet Nuri ÇETİN bey’e çok teşekkür ederek , merhum hocamızın eş ve çocuklarına sağlıklı, huzurlu bir hayat dilediğini ifa etti.