09.10.2023

ARAKLI’DA “PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Araklı Belediye Kültür Salonunda “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans programı düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla her yıl toplumun geneline hitap eden, toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla temalar belirlemektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” olarak belirledi.

Bu kapsamda Araklı İlçe Müftülüğünce “ Peygamberimiz, İman ve İstikamet konulu konferans programı düzenlendi.

Konferans programına Başkanlık Müftüsü Vehap KAPICIOĞLU konuşmacı olarak katıldı.

Belediye Kültür Salonunda gerçekleşen konferans programına Araklı Belediye Başkan Vekili Ekrem Reis, ilçe müftüleri, kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Merkez Fatih Camii Müezzin-Kayyımı Burhan CERRAH’ın Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde günün anlam ve önemine binaen İlçe Müftümüz Erdoğan DALKES açılış konuşması yaptı.

4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimiz kısa sureler, hadis-i şerifler ve ilahiler okuyarak programa neşe kattılar.

Ayrıca, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İlçemiz Ortaokulları arası düzenlemiş olduğumuz Ödüllü hadis yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan Peygamberimiz,İman ve İstikamet konulu kitabın kura usulüyle hediye edilmesiyle program sona erdi.