07.06.2024

Arsin İlçe Müftülüğümüze Bağlı Kur'an Kurslarında İcazet Merasimi Düzenlendi

Eşref-i ümmet olanlar hâfız-ı Kur’ân olur,
Hâfız-ı Kur’ân olanın hâfızı Kur’ân olur.
Arsin İlçe Müftülüğümüze bağlı Yeşilyalı Mahallesi Merkez Erkek Kur'an Kursu ve Yeşilyalı Mahallesi Hacı Hasan Efendi Kur'an Kursu ve Kuzguncuk Mahallesi Mustafa İmamoğlu Kur'an Kursundan Mezun Olan 54 Erkek Öğrenci Hafızlar İçin İcazet Merasimi Düzenlendi.
Düzenlenen İcazet Merasiminde konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, "Hafızlık icazet merasimleri en hayırlı merasimlerden biridir. Bunu Peygamber Efendimiz (s.a.v) tanımlıyor ve en hayırlı olduğunu O bizlere öğretiyor; ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor." diye konuştu.
İcazet Merasiminde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, hafızlarımızı tebrik ederek bundan sonraki hayatlarında Kur'an-ı Kerim'i anlayarak yaşamaları konusunda tavsiyelerde bulundular. Programa katılan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmuz DEMİR icazet merasimine katılan misafirlerimize hafızlık ve önemi konusunda hitap ettiler.
İcazet merasimimize katılan Arsin Kaymakam Vekili Sayın Yusuf AKIN'a,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin GENÇ'e, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şehmuz DEMİR, Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU'ya,İl Müftümüz Sayın Selami AYDIN'a, Kolluk kuvvetlerine, İlçe Müftülerine, Daire amirlerine ve uzaktan yakından programa iştirak eden tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.
İl Müftüsü Aydın tarafından yapılan icazet duasının ardından Hafızlık tacını giyen genç hafızlara, belgeleriyle birlikte, 88 Günde hafızlığını bitiren Mürşid İRGE’ye, 113 Günde hafızlığını bitiren Cemal İRGE’ye, 180 Günde hafızlığını bitiren Zeyd ARWANİ'ye plaket verilerek icazet merasimi sona erdi