25.02.2019

ÇOCUK KALBİNDE SEVİNÇ, YÜZÜNDE TEBESSÜM OLDULAR.

Arsin Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Kadınlar temsilciliği öncülüğünde başlatılan ‘Çocuk Kalbinde Sevinç, Yüzünde Tebessüm Olmak’ projesinin ikinci etabı da tamamlandı. Proje kapsamında Arsin Merkez Kur’an Kursu öğreticisi ve yöneticisi olan Şükran İSLAM, Münevver ŞAHİN ve diğer Kur’an Kursu Öğreticilerimizin de değerli katkıları sayesinde yürütülen bir aylık bir çalışma ile Arsin İlçe Merkezindeki okul öğrencilerinin ve velilerinin katılımı ile 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin kullanabileceği giyim, kırtasiye ve oyuncaklar biriktirildi. 'Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz.' düsturunca bu eşyaların yeni ve yeniye yakın olmasına özen gösterildi. Kıyafetler özenle seçilip katlanıp paketlendi. Oyuncakların tamire ihtiyaç olanları profesyonelce tamir edilerek PTT  Kargo ile Diyarbakır İli Yenişehir ve Çüngüş İlçe Müftülüklerine gönderilerek bu yerlerdeki 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine dağıtımı sağlandı.

Proje kapsamında özellikle gençlerin çalışmaları ile 37 koli eşya toplanarak ilgili yerlere gönderildi. Eşyaların gönderildiği Kur’an Kurslarının öğrenci ve öğreticilerinden çok olumlu geri bildirimler alındı.