25.02.2019

KUR’AN-I KERİMDEKİ GENÇLER KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Arsin İlçe Müftülüğü  ve Müftülük Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen konferans programı 24 Şubat 2019 Pazar günü saat 13:00 te Arsin Merkez Ulu Camii alt katında bulunan konferans salonunda gerçekleştirildi.

Öncelikle Erkek ve Kadın Gençlik koordinatörlükleri, din görevlileri,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürleri ile beraber yürütülen etkin çalışmalar ile ve gençlerimize bizzat dağıtılan davetiyeler ile iyi bir katılım sağlandı.

Sunuculuğunu bir gencimizin yaptığı programda  Arsin İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Şahin ARSLAN Aşr-ı Şerif okuması ile başlayan programda ilçe Müftüsü Ali GENÇ bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Yönergesinden bahsederek, gençlik döneminin çok önemli olduğunu ve iyi değerlendirilmediği zaman sonun pişmanlık olduğunu ifade etti. Ayrıca gençlerimize Diyanet Gönüllüsü olmaları yönünde çağrıda bulundu. Daha sonra İl Müftü Vekili Sıtkı KAYA’nın yaptığı selamlama konuşmasından sonra İl Vaizi Sami ESENTÜRK tarafından Kur’an- Kerimde Gençler konusunda doyurucu bir sunum yapıldı.

İl Müftümüz sayın Osman AYDIN’ın konuşmacı olarak katılması planlanan ve öylece duyurusu yapılan programa İl Müftümüz ablasının vefatı nedeni ile katılamadı. Bu vesile ile İl Müftümüzün ablasına Allah’tan rahmet ve başta İl Müftümüz Osman AYDIN olmak üzere kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz.