21.03.2019

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü vesilesi ile İlçemiz Müftülüğü ve Yeşilyalı Mustafa İmamoğlu Kur’an Kursu ortaklaşa Çanakkale Zaferi ve Şehitlik konulu bir program tertip etti.

20 Mart 2019 Çarşamba günü saat 19:30 da Arsin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Selahattin ÇELEBİ hocamız katıldı.

Arsin Kaymakamı Yakup GÜVEN, Trabzon İl Müftüsü Osman AYDIN, Trabzon İl Müftü Yardımcısı Sıtkı KAYA’nın da katıldığı programa vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an- Kerim okundu. İlçe Müftüsü Ali GENÇ’in açılış ve selamlama konuşması ile devam eden programda, Yeşilyalı Mustafa İMAMOĞLU Kur’an Kursu öğrencilerinin oynadıkları tiyatro sahneleri yer aldı. Tiyatro gösterisi çok duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Selahattin ÇELEBİ kısa ve veciz konuşmasının ardından hediye ve plaketlerin takdimine geçildi.

Arsin Kaymakamı Yakup GÜVEN tarafından DİB Başkanlık Müşaviri Selahattin ÇELEBİ hocamıza hediye takdimi yapıldı. Kaymakam Yakup GÜVEN yaptığı kısa konuşmada, 104 yıl sonra, Çanakkale’nin Arsin de anılıyor olmasının Çanakkale Ruhunun yaşadığının bir göstergesi olduğuna değinerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu anma programlarının her yıl tekrarının gerekliliğine işaret etti.

Programın sonunda,  Yeşilyalı Mustafa İMAMOĞLU Kur’an Kursunun başarılı öğrencilerine, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 104. yıldönümü vesilesi ile Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bütün il ve İlçelerde örgün eğitime devam eden Lise öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirinin ezberden okunması yarışmasının 15 mart 2019 Cuma günü İlçemizde yapılan bölümünde dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Yarışma sonucunda birinci olan Arsin Anadolu Lisesi Öğrencisi Şevval YEŞİLYURT’a bir çeyrek altın, ikinci olan, Arsin Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Sefa KORKMAZ’a 200 TL ve üçüncü olan Arsin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Cansu BAKIR’a 150 TL ödül verildi.

Programın özellikle tiyatro bölümünde emeği olan bütün Kur’an Kursu çalışanları adına Kur’an Kursu Yöneticisi Ömer ERDOĞANOĞLU’na da İlçe Müftüsü Ali GENÇ tarafından plaket verildi.

Program Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri ezbere okuma yarışmasında birinci olan  Arsin Anadolu Lisesi Öğrencisi Şevval YEŞİLYURT’un bir kere daha şiiri ezbere okuması ile sona erdi.

Programa katılanlar için,  10 Kasım 2016 tarihinde bir terör saldırısı sonucu Şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih SAFİTÜRK’ün babası Asım SAFİTÜRK’ün katılması anlamlı bir sürpriz oldu.