13.05.2019

ARSİN MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN KIZ PANSİYONUNA MESCİD AÇILDI

İlçemiz Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörlüğü faaliyetleri kapsamında Kadın Koordinatörü Şükran İSLAM tarafından çok güzel etkinlikler yürütülmektedir.

Yaklaşık 50 kız öğrencini yatılı kaldığı Arsin MTAL kız pansiyonunda atıl durumda olan mescit Gençlik Koordinatörlüğümüz tarafından adeta yeniden ihya edildi. Halısından avizesine, boyasından perdesine ve kütüphanesine kadar yeniden düzenlenen ve 2019 yılı Ramazan ayına yetiştirilen mescit İl Müftü Yardımcısı Melek MENTEŞE’nin de katılımı ile 3 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşti. İlçe kaymakamımız, Jandarma komutanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün eşleri ile Arsin Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri ile öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim okunması ile başlandı.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Melek MENTEŞE tarafından Cami ve mescitlerin önemi, gençlik döneminin insan yaşamındaki önemi, yaklaşan ramazan ayı ve önemi hususlarını içeren etkili sohbeti katılanlar tarafından ilgi ile takip edildi.

Katılanlara yapılan ikramla program sona erdi.

Mescidin hazırlanarak Ramazan öncesinde hizmete açılmasında maddi ve manevi katkıları olan herkese teşekkür ediyoruz.