17.04.2020

18 Mart 2020 TARİHİNDEN SONRA CEMMATLE NAMAZ KILINMAMASI SÜRECİNDE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİNDEN BAZILARI

Korona virüs sebebiyle evde kaldığımız, 1-1-2020 tarihinden sonra doğan gençlerimizin, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmasının yasak olduğu bu günlerde İlçe Müftülüğü olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için bazı faaliyetlerde bulunmaktayız. Birkaç örneği sizinle paylaşmak istiyoruz.

1-Kaymakamlık bünyesinde kurulmuş olan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’nda 6 Din Görelisi arkadaşımız 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın hizmetine koşmaktadır.

2-Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait Arsin Müftülüğü hizmet aracımız Vefa Sosyal Destek Grubu’nun hizmetine tahsis edilmiştir.

3-Türkiye Diyanet Vakfı Arsin Şubesinin imkânları ve bazı hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile tedarik ettiğimiz gıda kolileri muhtaç olarak tespit ettiğimiz ailelere ulaştırılmıştır.

4- Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında muhtaç ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan 1000 TL sosyal yardım desteğinin dağıtımında Cami Görevlilerimiz önemli bir görev üstlendi.

5- Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görevli olmayan cami görevlilerimiz her vakit ezanlarını düzenli olarak okumakta ve yatsı namazı sonrasında da dualarıyla halkımıza moral desteği olmaya devam etmektedir.

6-Daha çok kırsan mahallelerde görev yapan Cami Görevlilerimiz ise mahalle halkından yardıma ihtiyaç duyanların yardımına koşmaktadır.

7-Örgün eğitim kurumlarının tamamının Korona virüs sebebiyle tatil edildiği bu günlerde Kur’an Kursu öğreticilerimiz her türlü teknolojik iletişim imkanlarını kullanarak öğrencilerinin hafızlık derslerini takip ederek dinlemektedir.

Bu günlerin en kısa zamanda geçmesini Yüce Allah’tan diler hepinize sağlık ve afiyetler dileriz. 17 Nisan 2020 Cuma.