09.03.2021

Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye

Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye kampanyasına katılarak uzaktan Kuran-ı Kerim Okumasını öğrenen 10 kursiyere İlce Müftülüğümüz tarafından Kuran-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye edildi.

Bu amaçla Koronavirüs tedbirlerine uyarak İlce Müftülüğü toplantı salonunda mütevazı bir tören düzenlendi.

Törene İlçe Müftüsü Ali GENÇ ve İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Fatih ŞENGÜL’ de katıldı.

Proje kapsamında görev alan Kuran Kursu Öğreticilerinden Münevver ŞAHİN, Şükran İSLAM ve Kübra TİRYAKİ' nin de katıldığı törende İlce Müftüsü Ali GENÇ bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kuran-ı Kerimin insanlığı aydınlatmak üzere Peygamber Efendimize vahyedildiğini o günden beri bulunduğu her yeri aydınlatmaya devam ettiğine işarette etti.

Kuran’la aydınlanmayan her yerin karanlık olduğunu karanlığın da haksızlık, zulüm ve yanlışlıklara dolu olduğunu bu sebeple Kuran-ı sadece okuyarak değil anlamaya ve nihayet yaşamaya gayretli olmamız gerektiğini ifade etti. Annesi ile birlikte Kuran-ı Kerim öğrenen Kerim can’ da Kuran-ı Kerim okumayı öğrenerek hediyesini aldı. Programda katılanlara ve görev alan Kur’an Kursu öğreticilerine de teşekkür edilerek hediye takdimi ile program sona erdi.