08.03.2024

VAAZ BECERİLERİNİ GELİŞTİRME HİZMET İÇİ EĞiTİM KURSU DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızın toplumu din konusunda aydınlatma görevini yerine getirirken yürüttüğü en önemli faaliyetlerinden biri olan vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla İlçe Müftülüğümüz tarafından din görevlilerine yönelik olarak 26 Şubat-07 Mart tarihleri arasında "Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenlendi.
Müftülük bünyesinde görev yapan İmam Hatiplere yönelik İlçe Müftüsü Telat ERGİN, İlçe Vaizi Muhammet BULUTOĞLU’nun rehberliğinde hizmet içi eğitim kursu düzenlendi.
Düzenlenen kurs hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Telat ERGİN, "Din görevlilerimizin vaaz verme konusundaki gelişimlerini sağlamak amacıyla yapmış olduğumuz Vaaz Becerilerini Geliştirme Kursumuzda eğitim gören din görevlilerimiz cami cemaati ile yüz yüze vaaz vermeden önce olması muhtemel eksikliklerini eğitim sürecinde tamamladıktan sonra kendi camilerinde vaaz verebileceklerdir. Kendilerine Yüce Mevlâdan muvaffakiyetler dilerim." dedi.