12.08.2019

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ

İLÇE MÜFTÜLÜK BİNAMIZ

İlçe Müftülük binamız ilk yapıldığı yıllardan itibaren, Müftülük Çalışma Ofisi ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü (İ.Hatip Lisesi) ve diğer bazı devlet dairelerine hizmet vermiş, ayrıca 2011 ve 2016 yıllarında sel felaketinden zarar görmüştür. Bu yüzden tamir ve tadilata ihtiyaç duyan binamızın iç bölümleri tamir, boya ve tadilattan geçirilerek düzenlendi, giriş ve çevre alanları da yeniden tanzim edildi.

İç ve Çevre düzenlemesi yapılan müftülük binamız, İmam Hatip Lisesi'nin ayrılmasıyla şimdi tamamıyla müftülüğümüz bünyesinde hizmet vermeye devam etmektedir.

TARİHÇE

Beşikdüzü İlçe Müftülüğü ilk defa, resmi olarak 1988 yılının Eylül ayında faaliyete başlamıştır. Müftülük 5 kattan oluşan binada hizmet vermektedir. Binanın mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı Beşikdüzü Şubesi’ne aittir. Bina kuru yakıt kalorifer sistemiyle ısıtılmaktadır. Ön kısmında 200 metrekarelik bir sahanlık bulunmaktadır.

Binanın giriş bölümü, Kur’an Kursu, Çay Ocağı, Arşiv, Kitap Sergileme standı olarak kullanılmaktadır.

1. Kat Müftülük hizmet bürolarının bulunduğu kattır.

2. Kat 4-6 Yaş Grubu minikler için Kur'an kursu olarak düzenlendi ve 2017-2018 Hizmet Yılı programı ile yavrularımızın hizmetine açıldı.

3. Katta Toplantı ve Seminer salonları bulunmaktadır.

4. Katta ise Müftülük lojmanı ve Misafirhane yer almaktadır.

HİZMET FAALİYETLERİ

Beşikdüzü İlçe Müftülüğü 1988 yılının Eylül ayında faaliyete başlamıştır. Müftülüğün bulunduğu binanın mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı’na aittir.

6 yeni noktada Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgileri öğretmek için bayanlara yönelik Kur’an Kursları açıldı. Bu kurslardan biri binamızın giriş bölümünde, diğeri 2. katta 4-6 yaş grubunu oluşturulan çocuklara yönelik Fidanlar Kur’an Kursu olarak açıldı. Ayrıca ilçemizde bulunan Kredi Yurtlar Öğrenci Yurdunda genç kız öğrencilere yönelik Kur’an Kursu ve Dini Bilgiler kursu verildi.

Vaaz ve irşad bakımından pandemi dönemine kadar her cuma günleri ve haftanın her çarşamba günlerinde Merkez Çakmak Camii’nde ve Kültür Camii’nde, akşam-yatsı arası dini sohbetler verildi. Cenazelerde namaz öncesi dini sohbetlere önem verildi. İlçemizde esnaf ve resmi daireler ziyaret edilmektedir.

İlçe Müftülüğümüz tarafından zaman zaman Halk Eğitimi ile birlikte halka yönelik Arapça Dersleri, Tefsir Dersleri verildi. İlçe vaizimiz Zeki GÜVEN tarafından Kredi Yurtlar Kurumunda kalan üniversiteli gençlere yönelik dini sohbetler düzenlemiş olup pandemi dönemi boyunca da Beşikdüzü Açık ve Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen sohbet ve irşat programları halen devam etmektedir.

İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Beşikdüzü Şubesi’nin imkanları ile ilçemizde okuyan öğrencilere zaman zaman burs verilmektedir.

Bayanlara yönelik cenaze yıkama kursları düzenlenmekte, belirli aralıklarla ilçe merkezi ve mahallelerinde halka yönelik sohbetler verilmektedir. Sosyal medya aracılığı ile dini sohbetler ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Ayrıca çevre ilçelere ve mahallelerine vaaz irşad hizmetleri kapsamında programlar düzenlenmektedir.

Sabah namazı buluşmalarında gençlerle ve cemaatle topluca sabah namazları kılınmakta ve Ordumuzun ve Güvenlik Güçlerimizin zafere ulaşmaları için topluca dualar yapılmaktadır.