12.06.2018

FAKİRLERE YARDIM

Beşikdüzü İlçe Müftülüğü, ilçede yaşayan fakir ve muhtaç ailelere, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gönderilen yardım kartlarından hediye etti.

İlçe Müftülüğüne gelen fakir ve muhtaç ailaleler, Müftü İbrahim KADIOĞLU'nu ziyaret ettiler.

Müftü KADIOĞLU, "Fakirlik, ihtiyaç sahibi olmak suç değil, ayıp değil. her insan zengin olmayabilir, ama her insan ahlâklı, alçak gönüllü, mütevazi olur, olmalıdır." dedi.

Fakirler genelde alçak gönüllü, mütevâzi ve cömert olurlar. Daha sade, gösterişten uzak, yapmacık hareketler sergilemeyen bir yapıları vardır. Fazla dünyaya tamah etmezler. Onlarda fazla mal, mülk sevgisi yoktur." dedi.

"Onun için sevgili Peygamber Efendimiz SAV. bir hadis-i şeriflerinde: [Allahım, beni kıyamette fakirlerle haşret] diye dua etmiştir." 12.06.2018