31.05.2022

KADİM OYUNLAR ŞENLİĞİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Öğretim Programı ve Camilerde Kur'an Öğretim Programına kayıtlı öğrenciler ile 4-6 yaş grubu öğrenciler arasında paylaşımı ve bilgi aktarımını sağlamak amacıyla kadim oyunların yetişkinler tarafından 4-6 yaş grubu öğrencilerimize öğretildiği ve beraberce oyunların oynandığı bir şenlik düzenlenmesine karar verilmiştir.

Bu sayede, kadim oyunlardan faydalanarak, çocuğun eğlenmesi, merakını gidermesi; Çocukların gelişimi ve Eğitimi ile özellikle yeni nesle kültürel ve değerler aktarımına destek olunması amacıyla;

İlçemiz Yerekaban 4-6 yaş Kuran Kursu Öğrencilerimize yönelik Kuran Kursu Öğreticilerimiz Büşra KUZU, Merve ATMACA ve Rabia Hilal ÇELİK Hocalarımızın rehberliğinde, Ataköy ve Merkez ihtiyaç odaklı Kuran Kursu Öğreticileri ve Yetişkin kursiyerlerininde oyunlara katılımıyla;

“Kadim Oyunlarımız” (Sek sek ,İp oyunları: Halat Çekme, Halat Atlama, Elma Yeme, Yumurta Yarışı, Çuval Yarışı) oynatılmıştır.

İlçemiz Hurmalık Mah. Camisinin avlusunda İlçe Müftüsü Vahit ŞENOÇAK, Şube Müdürü İhsan BARUT, İlçe Vaizimiz Mecit ANAÇOĞLU, Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Yıldırım, Kur'an Kursu Öğreticilerimiz, Din Görevlilerimiz ve velilerimizin katılımı ile  etkinlikler düzenlenmiştir.