28.12.2023

Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımlık Sınav Duyurusu

657 sayılı Devlet  Memurları  Kanununun  86. Maddesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme  Yönetmeliğinin  11.  Maddesine  istinaden,  İlimize  bağlı  İlçe  Müftülüklerindeki  cami görevlilerinden  (İmam-Hatip  ve  Müezzin-Kayyımlardan),  çeşitli  sebeplerle  görevinden  geçici  olarak ayrılanların (askerlik, aylıksız izin, yurt dışı görevi, uzun süreli rapor izni vb. gibi) yerlerine açıktan Vekil İmam-Hatip / Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılabilmesi için, İlimiz Müftülüğünce mülakat yapılacaktır. 2024  yılı  DHBT  sınav  sonuçlarının  yayınlanmasına  kadar  gerçekleştirilecek  tüm  atamalar, bu  mülakat  sonucu  açılacak  tercih  durumuna  göre  düzenlenecek  liste  üzerinden  başarı  sırasına  göre yapılacaktır.

A- BAŞVURU ŞARTLARI: 1-  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2-  Diyanet  İşleri  Başkanlığının  ilgili  yönetmeliklerinde  ön  görülen  din  hizmetleri  sınıfında  çalışan  personel için aranan "Ortak Nitelik" şartını taşımak, 3-  Vekil İmam-Hatiplik için; İmam Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak, 4- Vekil Müezzin-Kayyımlık için;  Lise  mezunu  ve  Hafız /  İmam  Hatip  Lisesi  veya  üstü  dini  öğrenim  mezunu olmak, 5-  KPSS  (DHBT)  sınavına  girmiş  olduğu  öğrenimini  2024  yılı içerisinde  bitirebilecek  olanlar  da  sınava girebilecek  olup,  sınavda  başarılı  olanlar  söz  konusu  öğrenimi  tamamladığına  dair  Mezuniyet  Belgesini Müftülüğümüze teslim etmeden kendilerine  tercih hakkı verilmeyecektir. 6- Tahsiline göre en son yapılan (2022) KPSS (DHBT) sınavına girmiş olması ve KPSSP122 - KPSSP123 - KPSSP124 puan türlerinden herhangi birinden en az 50 puan almış olmak, 7-  Vekil İmam-Hatiplik veya Vekil Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak. Halen  Vekil  olarak  görev  yapmakta  olanlar  görevinden  istifa  etmeden  bu  mülakata  başvurabilecektir.  (Görev süresi dolmadan istifa ederek başka bir yerde görev almak üzere tercih yapmak isteyenlere tercih imkanı verilmeyecek olup ihtiyaç duyulması halinde istifa edenlere de tercih hakkı tanınabilecektir.)

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER: 1-  Fotoğraflı İş Talep Formu, 2-  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, 3-  2022 yılı DHBT (KPSS) sonuç belgesi, 4-  Diploma aslı veya onaylı fotokopisi, 5- 2024 yılında okulu bitirebilecek olanların son sınıfta olduklarına dair yazı, 6-  Varsa hafızlık belgesi aslı veya onaylı fotokopisi, 7-  Adli Sicil Kaydı (Resmi Kurum için) e-Devlet çıktısı.

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ: 1-  Başvuruda  bulunacaklar  02 Ocak - 16 Ocak 2024  tarihleri  arasında,  başvuru  için  gerekli  belgeler ile birlikte Trabzon  İl Müftülüğüne  şahsen veya posta yolu ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden başvuru sahibi sorumlu olacaktır. 2-  Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan veya 16 Ocak 2024  tarihi  mesai  saati  bitiminden  sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 3-  Başvuru esnasında adayların gerekli belgeleri ibraz etmeleri zorunludur.

Ç- SINAV İŞLEMLERİ: 1- Başarı listesi mülakat puanına göre oluşturulacak olup, DHBT  sınav  puanları  mülakat  puanına  etki etmeyecektir. 2-  Sınav, 24 Ocak 2024 tarihinde saat 08:30'da Trabzon İl Müftülüğü Hizmet Binasında (Ortahisar Mah. Amasyacamii Sk. No:10 Ortahisar - TRABZON) yapılacaktır. Müracaatların çok olması halinde müteakip günlerde de sınava devam edilecektir. 3-  Başarılı sayılabilmek için sözlü sınavdan en ez yetmiş (70) puan alınması gerekmektedir.

D- DİĞER HUSUSLAR: 1- Sınav  sonuçları,  Trabzon  İline  bağlı  İlçelerdeki  Vekil  İmam-Hatip  veya  Vekil Müezzin-Kayyım atamaları için geçerli olacaktır. 2- Sınavda başarılı olup tercih sonucu ataması planlanan kişi, her hangi bir sebeple tercih ettiği görevden feragat  etmesi  halinde  başarı  listesinin  sonunda  bulunan  kişi  Vekil  olarak  atanıncaya  kadar  tercih yapamayacaktır. 3-  A ve B grubu camilere tercih yapan adaylar arasında Sınav Kurulu tarafından yeniden değerlendirme sınavı yapılabilecektir. 4-  Görevlendirmeler,  sözlü  sınav  sonucu  başarılı  olan  adaylar  arasından  en  yüksek  puan  alan  adaydan başlamak  suretiyle  başarı  sırasına  göre  yapılacaktır. Puanların  eşit  olması  halinde  DHBT  puanı fazla olan, bu puanın da aynı olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumu sırasına göre yapılacaktır. 5-  Yapılan    sınav    sonucunda    oluşacak    sıralama   listesi,    2022  DHBT    sınav    puanlarının    geçerlilik süresinin sona erdiği tarihe kadar geçerlidir.

İlgililere duyurulur.