28.02.2018

ADRB'DEN KURAN TALEBESİ EV HANIMLARINA ZİYARET

İlçe Müftümüz Tercuman ÖZBEK ve Dernekpazarı Müftülüğü (ADRB) Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Görevlilerimizden Kur'an Kursu Öğreticisi Hatice AKYOL, "Okumanın yaşı yoktur" veciz sözünü prensip edinmiş ilçemiz Akköse Mahallesi ev hanımlarını bugün 28.02.2018 öğle saatlerinde, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma eğitimi aldıkları Akköse Mahallesi'nde  ziyaret ederek ADRB çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Kur’ân’ı okumak, mânâsı üzerinde düşünmek ve tefekkür etmek, onu ezberlemek, namazda kıraat etmek ibâdettir. Kur’ân’ı doğru yorumlamak ibâdettir. Kur’ân’ı anlamak ibâdettir. Kur’ân’ı öğrenmek ibadettir. Kur’ân’ı yaşamak ibâdettir. Kur’ân’ın doğru yorumları olan tefsirlerini mütalâa etmek ibâdettir. Kur’ân’ı hatim niyetiyle baştan sona okumak, bitirip yeniden başlamak, okudukça tefekkürü artırmak, okudukça feyiz almak, okudukça kulluğun sırrına ermek, ibâdetin inceliğine vâkıf olmak ibâdettir. Kur’ân ile A’dan Z’ye meşgul olmak ibâdettir. Rabbim Kur'an ile meşguliyetinizi artırsın, Kur'an bereketiyle gönüllerinizi ve evlerinizi şenlendirsin." şeklinde dualarla tamamladığı  kısa sohbetin sonunda Müftü ÖZBEK, Kur'an talebesi ev hanımlarımıza Diyanet İşleri Başkanlığı'mız süreli yayınlarından "Aile Dergisi" ve "Peygamberimiz ve Güven Toplumu" adlı eserleri hediye etti.

Dernekpazarı İlçe Müftülüğü